DNEVNI

POZNATA IMENA: Tijana Ajfon i četvorica muškaraca osumnjičeni za vrbovanje radi prostitucije

Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine bit će podnesen izvještaj protiv Zlatana Ćuka, Milisava Tomića, Tijane Maksimović (Tijana Ajfon), Željka Vujića i Vladana Kakuće zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom međunarodno vrbovanje radi prostitucije.

Očekuje se njihovo oprovođenje u prostorije Tužiteljstva BiH, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Postoje osnovi sumnje da su navedene osobe počinile i krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. 

Ove osobe su među ukupno 16 osoba uhapšenih jučer okviru akcije “Kristal”, koju su proveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Bijeljina, u bijeljinskom mjestu Suvo Polje.

Lišenje slobode izvršeno je u vikend kući vlasništvo Milisava Tomića. 

Osim njega, uhapšeni su Aleksandar Gajić iz Bijeljine, Pavle Stević iz Brčkog, Željko Simić iz Ugljevika, Radan Dotlić iz Bijeljine, Savo Simić iz Ugljevika, Siniša Perića iz Bijeljine, Radoslav Simića iz Bijeljine, Perić Danijel Perić iz Bijeljine, Zlatan Ćuk iz Bijeljine, Adi Bajgorić iz Slovenije, Vladan Kakuća iz Bijeljine, Srđan Mićić iz Brčkog, Elvis Hodžić iz Lukavca, Željko Vujić iz Bijeljine i Tijana Maksimović zv.Tijana Ajfon iz Rume. 

Također u službene prostorije dovedene su i osobe Sašo Belić iz Slovenije, Riccardo Merdausl iz Slovenije, Slaviša Drobić iz Slovenije, Slavko Vinčić iz Slovenije, Saša Petrović iz Čačka (žensko), Sofija Gačić iz Beograda, Marija Krstić iz Beograda, te Jovana Denić iz Mladenovca, Dejan Kakuća iz Bijeljine, Marko Erkić iz Bijeljine, Damir Hamzić iz Bijeljine i Aleksa Despotović iz Bijeljine.

Sve navedene osobe se saslušavaju u svojstvu osumnjičenih i svjedoka. 

Iz MUPRS-a preciziraju da su osumnjičeni za krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i prostitucija. 

Prilikom pretresa vikend kuće, uhapšenih i putničkih vozila do sada je pronađeno 10 pištolja, 14 paketića kokaina, devet tableta mededicinske droge xallol, tri pancira, više mobilnih telefona i lap top računara, novac u iznosu od oko 20.000 KM u raznim valutama.

Akcija je provedena pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Bijeljina.