DNEVNI FILM LOKALNO

Predstavljamo žiri 23. Mediteran Film Festivala

Mateja Valentinčić, Yevhen Stepanenko i Dragan Nikolić članovi su žirija 23. Mediteran Film Festivala u okviru dugometražnog dokumentarnog filma, dok će najbolji kratki film festivala birati žiri u sastavu Ivan Živković Žika, Hillel Rate i Iva Kraljević.

Mateja Valentinčić novinarka je i filmska kritičarka iz Slovenije. Posljednjih dvadeset godina radi kao novinarka specijalizirana za film na Televiziji Slovenije te kao filmska kritičarka piše za različite izdavače već deset godina. Yevhen Stepanenko filmski je i kazališni redatelj iz Ukrajine te je proteklih 20 godina angažiran na projektima u medijskom i u području kreativne industrije. Trenutno je specijalni dopisnik PBC UA i 5. Kanal TV, te televizijski voditelj i voditelj radijskih emisija. Dragan Nikolić je redatelj, scenarist i snimatelj dokumentarnih filmova iz Srbije. Njegovi dokumentarci prikazani su na više 100 međunarodnih festivala, s ukupno 18 osvojenih nagrada. Urednik je filmskog programa Doma omladine Beograda.

Žiri u ovom sastavu, među deset filmova u konkurenciji, bira MFF Grand Prix 23. MFF-a.

Ivan Živković Žika je redatelj, producent i novinar iz Hrvatske. Njegov prvi dokumentarni film je Ćiro iz 2010., a bavi se legendarnim Miroslavom Ćirom Blaževićem u ulozi izbornika BiH. Autor je i niza dokumentarnih te promotivnih filmova. Hillel Rate je scenarist i redatelj iz Izraela. Njegov dokumentarni film Svoga oca sin osvojio je posebno priznanje žirija na 20. Mediteran Film Festivalu. Iva Kraljević je kazališna, filmska i televizijska glumica iz Širokog Brijega. Diplomirala je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2019. godine gdje danas radi kao umjetnička asistentica na diplomskom studiju glume.

Žiri u ovom sastavu proglašava najboljim autora iz kategorije kratkometražnog dokumentarnog filma te dodjeljuje nagradu MFF projektor ‘Best Short’. Podsjećamo, u natjecateljskom programu 23. Mediteran Film Festivala, po izboru selektora Zdravka Mustaća, natjecat će se dvadeset naslova – deset dugometražnih i deset kratkih dokumentarca.

Festival, čiji je generalni pokrovitelj HT Eronet, bit će održan od 11. do 15. listopada u Širokom Brijegu. *Više informacija potražite na službenoj web ili Facebook stranici.

VEZANO

Grand Prix 21. MFF-a filmu ‘Dublje od dna’

urednik