DNEVNI OSTALI SPORTOVI

PRVENSTVO BIH: Lana Pudar postavila nestvarnih 9 novih državnih rekorda

SARAJEVO, 8. novembra (FENA) - Najbolja bosnskohercegovačka plivačica Lana Pudar danas je doputovala u Sarajevo, nakon uspješnih nastupa na Svjetskom kupu i Evropskom prvenstvu u kratkim bazenima u ruskom Kazanju. (Foto FENA/Amer Kajmović)

Na posljednjem ovogodišnjem natjecanju, Otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine, Lana Pudar je opet briljirala.

Postala je državna prvakinja u svih šest disciplina u kojima je nastupila, a to su discipline; 100, 200 i 400 metara kraul, kao i 50, 100 i 200 metara leđno.

Uz to je postavila devet novih državnih rekorda od čega su četiri u apsolutnoj kategoriji (50m kraul, 100m kraul, 400m kraul, 50m leđno) i pet državnih rekorda u kategoriji juniorki (50m kraul, 100m kraul, 400m kraul, 50m leđno, 100m leđno). Također, osvojila je i dvije srebrene medalje u štafetama 4x50m slobodno i 4×50m mješovito.

– Prethodna dva dana nastupila sam u disciplinama koje nisam dugo vremena plivala na zvaničnim takmičenjima i zaista sam zadovoljna kako je to sve na kraju izgledalo. Sada slijedi kratki odmor i nakon toga kreću pripreme za novu plivačku sezonu Znam da me očekuje vrlo težak i naporan rad u mjesecima koji su preda mnom, ali čvrsto vjerujem da najbolje tek slijedi i zbog toga se radujem novoj plivačkoj sezoni, napisala je Lana na društvenim mrežama.