DNEVNI

PRVI SMO TRAŽILI NJEGOV ODLAZAK: Staša Košarac ponudio ostavku!

Dnevni.ba je još u noći kada je otkriven nedopustivi skandal s korona partijanjem u jednom sarajevskom ugostiteljskom objektu prvi otvoreno i bez zadrške zatražio smjenu Staše Košarca za mjesta ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Napisali smo tada, da ako ima imalo pravne države da Košarac istog jutra mora biti smijenjen. Istog jutra nije smijenjen, ali danas je, nakon bure reakcija bosasnkohercegovačke javnosti, sam odlučio povući potez koji će ga vjerovatno maknuti s političke pozornice.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Staša Košarac, ponudio je ostavku na funkciju koju obnaša.

“Nakon veoma negativnih reakcija javnosti i mnogih građana, te kritika koje su mi upućene od strane predsjednika SNSD-a gospodina Dodika, ali i mojih brojnih stranačkih i parlamentarnih kolega, spreman sam da ponudim svoju ostavku i svoj mandat stavim na raspolaganje predsjedavajućem Vijeću ministara BiH gospodinu Tegeltiji. Zbog svog neodgovornog i nepromišljenog postupka sam spreman snositi sve sankcije koje mi izrekne stranka. Građanima Republike Srpske, cijele BiH i posebno svojim glasačima još jednom upućujem izvinjenje za moje neodgovorno ponašanje u veoma teškim danima za sve građane. Prethodna dva dana sam izbjegavao svaki nepotreban kontakt, a od danas popodne se nalazim u kućnoj samoizolaciji u Istočnom Sarajevu, pa ću narednih 14 dana ispunjavati svoje radne obaveze i dogovorene sastanke online radom od kuće. Svoj posao sam i do sada obavljao savjesno i odgovorno, bez ikakvih propusta i afera ili kritika javnosti, u interesu svih građana BiH i tako ću i nastaviti do konačne odluke mojih pretpostavljenih”, napisao je Košarac na svom Twitter nalogu.

VEZANO

Košarac: Nećemo odustati od onemogućavanja gradnje odlagališta na Trgovskoj gori

urednik

Službeno predali zahtjev za smjenu Košarca

urednik

Mektić: Košarac postaje oličenje nemoralne osobe

urednik