DNEVNI Posao

RADNA MJESTA U KOMPLEKSU IZ: Želite li posao u Podveležju?

U Podveležju iznad Mostara u prelijepom ambijentu okruženom prirodnim ljepotama izgrađen je moderni kompleks Islamske zajednice u BiH sa Centrom za stare i iznemogle osobe, džamijom te hotelom i restoranom za turiste i drugim zanimljivim sadržajima, piše klix.ba.

Kompleks Podveležje, pod samim obroncima planine Velež, na nadmorskoj visini iznad 700 metara, bez sumnje je jedan od najljepših u BiH, a njegovo otvorenje uz prigodnu svečanost je planirano za prvi dan mjeseca jula.

Svečanost će okupiti važne goste, a kako doznajemo, kompleks će otvoriti reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, koji je 17. 2. 2018. godine položio kamen temeljac i ovaj projekt ocijenio veoma značajnim.

To je prva ustanova te namjene koja djeluje u okviru Islamske zajednice u BiH, a projekt, koji je koštao 4,5 miliona KM, realizirao je Medžlis IZ Mostar.

Kompleks koji se prostire na više od 2.000 kvadratnih metara izgledom su nastojali uklopiti u ambijent Podveležja, piše klix.ba o čemu više možete pročitati ovdje.

Izgradnjom kompleksa otvara se više oko 30 radih mjesta za koje je konkurs već raspisan, tako da će početkom jula ovaj lokalitet zaživjeti u punom kapacitetu. Ukoliko se želite prijaviti na posao u Islamskom centru u Podveležju konkurs je raspisan ovdje.