DNEVNI NOGOMET

Radović: Ako ćemo igrati, neka podijele ligu na po 8 ekipa

Piše: Ersan Bijedić

Kao i u svim ostalim nogometnim klubovima i u članu Prve lige FBiH, Čapljini, iščekuju što će se dogoditi sa njihovim natjecanjem za ovu sezonu.

Čapljinci su u drugom dijelu prvenstva, kao i ostali, odigrali jedno kolo potom bili na okupu još oko tjedan dana i raspustili kompletan kadar zbog pandemije korona virusa.

 – U kontaktu sam stalno s igračima, oni su nestrpljivi i jedva čekaju da počne. Šaljem im tjedni plan treninga preko zajedničke viber grupe. Sad koliko će oni to odraditi je drugo pitanje. U svakom slučaju nogomet je igra s loptom i ako se to ne provodi, sve pada u vodu. Naravno, ne jedan tjedan, ali sad već ne radimo preko 40 dana i onda sav taj ostali, individualni rad, ispada samo kao priča za medije, govori trener Čapljine Dragan Radović.

Fizički se nogometaši ipak mogu održavati.

 – Svaki igrač – profesionalac mora održavati fizičku spremu i da ne dobiva ni od koga nikakve upute. Ali eto od mene dobivaju tjedni program, pa ako su na toj profi razini, onda će raditi. Ako nisu, neće ni napredovati dalje. Oni moraju u svojoj glavi odlučiti je li im cilj ovo ili nešto više. Pogotovo to moraju kod nas jer smo mi najmlađa ekipa u ligi i ti igrači bi morali još više zapeti. Šaljem im ono što mogu odraditi, fizički i s loptom, iako je teško bez grupnog rada. Individualni rad može trajati jedan tjedan, sve preko toga je previše, ali takva je situacija u cijelom svijetu, napominje Radović.

Uglavnom se prate europske nogometne lige gdje je u nekima, kao Njemačkoj, najavljen nastavak, te u isto vrijeme očekuju kakve će biti odluke za BiH.

 – Moje mišljenje je da će u Prvoj ligi FBiH biti onako kako donesu odluku za Premijer ligu. Međutim neka krenemo i polovinom svibnja, natjecanje ne može startati odmah. Moraju nam dati barem 15 dana da odradimo koliko – toliko. A onda u Čapljini igrati 14 utakmica u lipnju i srpnju je ludost, smatra Radović.

Po njemu su dvije opcije realne za završetak prvenstva.

 – Po mom mišljenju, opcije su da zaključe prvenstvo po trenutnom stanju na ljestvici ili kao jedini način da se nešto završi na terenu – da se liga podijeli na 8 ekipa za prvaka i 8 za opstanak pa da imamo 7 utakmica do kraja. To bi se nikako i moglo odigrati. Mislim da bi to bilo najpoštenije. Igrali bi mjesec dana, ali bi imali i odmor prije nove sezone. Međutim da se igra 14 utakmica je ludost. Mislim da je to jedini način jer 14 je nemoguće igrati na ljeto kod nas ili u Gabeli, a tu će sigurno biti i ozljeda igrača. Ući ćemo i u sljedeću sezonu gdje ćemo i tamo sve poremetiti. Treba voditi računa o regularnosti natjecanja i zdravlju igrača, o svemu. U ovoj situaciji se teško voditi time tko je na kojem mjestu sad. Ako je netko zaslužio da ispadne po ovome što je dosad uradio, neka tako i bude, zaključio je Dragan Radović.

Savez treba pomoći klubovima

Kako god se odluči, za nastavak će klubovi trebati podršku.

 – Mišljenja sam da i Savez mora pomoći klubovima, odnosno osloboditi ih troškova za službene osobe. Klubovi su sad teško pogođeni. Ako je UEFA pomogla nogometne saveze, onda bi oni trebali pomoći klubove. Ako ne budemo razmišljali u tom smjeru, ovo može biti puno opasnije za nogomet. Nadam se da će Savez donijeti pametnu odluku i pomoći klubovima da bi sutra mogao ubirati plodove rada tih klubova, izjavio je Radović.

VEZANO

HRVATSKA JAZZ SENZACIJA U ČAPLJINI

urednik

Čapljinci poslali pomoć Petrinji

urednik

Čapljinska mladež na svečanom potpisivanju ugovora sufinanciranja prve stambene nekretnine

urednik