DNEVNI NOGOMET

Rani su dani, ali…

Zrinjski ciklus pripremnih utakmica nije startao pobjedom, ali daleko od toga da treba paničariti.
Zrinjski – Mura 0:1. Poraz u prvoj pripremnoj utakmici. Zrinjskom se to ne događa često, rijetko gubi pripremne utakmice. U pripremama za pretprošlu sezonu upisan je poraz od Šibenika (1:2), dok ga u prošloljetnom ciklusu nije bilo. I to je donekle alarmantno – čisto zbog navike da se uvijek pobjeđuje.
– Nikada nije dobro izgubiti, konstatirao je šef struke Krunoslav Rendulić nakon tog minimalnog poraza od pete momčadi slovenske Prve lige.   

– Potpuno nova momčad, treba to sve uštimat’, a ono što je za pohvalu – svi rade dobro i nema ozljeda, dodao je šef Plemića kojeg nije uzbunio ni neplanirani izlazak iz igre standardnog stopera Hrvoja Barišića.
– Osjetio je slabost, sve je OK, pojasnio je.
Ono što u ovom trenutku nije mogao pojasniti, za čim zapravo trenutno nema bi potrebe, igra je koja je odvela do poraza. Igra koje još nema, jer nema ni udarnog sastava… što je dokazala i startna šarena postava protiv Mure koja je izgledala ovako: Novaković – Ismajlgeci, Barišić, Jakovljević, Memija – Stanić, Ivančić, Ramić – Jukić, Mišić, Marić. Uostalom, protiv Mure nije bilo ni najboljeg strijelca, Nemanje Bilbije – bio je s reprezentacijom. Ukratko, panike nema, niti treba biti… iako do Europe nije ostalo još puno vremena. Prva utakmica s armenskim Urartuom, to daleko gostovanje, na rasporedu je 11/12. srpnja. Uzvrat za sedam dana, a onda ćemo saznati hoće li Plemići na pobjednika duela Slovan – Swift u 2. kolu kvalifikacija za LP ili na boljeg iz duela Farul – Šerif, a koji bi čekao u 2. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.
– Mogli smo puno lošije proći, vjerujemo da ćemo se do utakmica uspjet posložiti i proći dalje, bio je kratki Rendulićev pogled prema Europi.
Očito je šef Plemića jako fokusiran na ono što se događa u Sv. Martinu na Muri, na tu novu momčad koju će trebat posložit’, a vjerojatno i na činjenicu da će u tom periodu (do 28. ovog mjeseca) biti odigrane još samo dvije utakmice. Što će reći da previše vremena i prostora za eksperimentiranje – nema. Već u subotu uslijedit će nova utakmica, protiv Varaždina…

Zrinjski u lipnju/srpnju

12. 6. okupljanje
18. 6. polazak u Sv. Martin na Muri

20. 6. ždrijeb 1. kola kvalifikacija za LP
21. 6. ždrijeb 2. kola kvalifikacija za LP

21. 6. utakmica protiv Mure 0:1
24. 6. utakmica protiv Varaždina

28. 6. utakmica protiv Varaždina
28. 6. kraj priprema u Sv. Martinu na Muri
11./12. 7. prva utakmica protiv Urartua
18/19. 7. uzvrat protiv Urartua

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]