DNEVNI

Reis o hapšenju Fadila Novalića

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović izjavio je povodom hapšenja premijera Federacije BiH Fadila Novalića da ne smije biti vršen bilo kakav pritisak na pravosuđe i da je neophodno istražiti sve okolnosti oko bilo kakvih sumnjivih navoda.

Naglasio je da se, istovremeno, ne smije dozvoliti da se političke borbe vode preko pravosuđa i da se građani Federacije BiH u ovim presudnim trenucima ostavljaju bez vođstva koje ima bitan posao da završi, kako bi se entitet, ali i država sačuvala od nesagledivih posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

– Dobro bi bilo osigurati da se premijer brani sa slobode i da Vlada nastavi svoj nesmetan rad. Najmanje što građanima ove države treba jeste još jedna politička kriza i blokada. Također je bitno radi povjerenja građana uz pravosuđe da se sve sumnje u zloupotrebu položaja i druge malverzacije tokom vanrednog stanja ispitaju bez bilo kakvog selektivnog i politikom motivisanog pristupa – naveo je Kavazović, javlja MINA.

U jednom od prethodnih intervjua Dnevnom avazu reisu-l-ulema je izjavio:

– Mislim da sve sporne slučajeve treba ispitati. Da, treba imati na umu da smo bili u vanrednim okolnostima, ali ne smije ostati prostora sumnji u to da je nekome pošlo za rukom da profitira na patnji ljudi. To je jedini način da se povrati povjerenje u institucije države – poručio je Kavazović.

VEZANO

INTERVJU Aljoša Čampara: NiP-ovci su odavno u SDA!

urednik

Novalić: Borba protiv fašizma za građane BiH još uvijek traje

urednik

Političari u inozemstvu dali ostavke zbog izjava, kašnjenja, plagijata ili čokoladica, naši neće ni kada ‘ispare’ desetci milijuna maraka!

urednik