DNEVNI NOGOMET

Reprezentacija: Debakl je i tema regije

Već neko vrijeme traje propadanje nogometne A reprezentacije BiH, a to nije prošlo nezamijećeno ni u regiji.

Tako je Zmajeve nakon poraza u zadnjem kolu kvalifikacija za Euro 2024. od Slovačke, drugih najlošijih kvalifikacija ikad, između ostalih u usta uzeo i Index.hr.

– Reprezentacija Bosne i Hercegovine je miljama daleko od toga jer u savezu sjede ljudi koji nemaju isključivo nogometne namjere i interese. Postavljanje podobnih izbornika je, kako smo već vidjeli, kratkog vijeka.

Reprezentativci kojima ne odgovara takav ustroj, ili nemaju osobne koristi od njega, napuštaju reprezentaciju i tek nakon tog čina se odlučuju na javnu kritiku. Još uvijek nema naznaka da bi glavni akteri željeli istinski podići glas i nešto osobno poduzeti iznutra.

Svaka reprezentativna akcija za njih je očito prigodan izlet na koji odlaze da se ispušu i dobro zabave, kako ih je nekolicina i javno potvrdila. Oni tek nominirani šute jer im taj poziv znači odskočnu dasku za nastavak karijere, pišu Hrvati.

Srpski Kurir na to se nadovezao naslovom kako je ‘Nastavljena agonija Muiloševićeve Bosne…’, dodajući kako su ‘sumorno veče na “Bilinom Polju” obeležili i najvatreniji navijači domaćeg tima koji su, posle poruka za predsednika Saveza Vica i kompletan Savez, napustili tribine.’

S. N.

VEZANO

DOKUMENTARNI FILM Vedad Ibišević: Ispunjeni snovi

urednik

Reprezentacija: Hoće li sreća konačno pogledati Zmajeve?

urednik

Reprezentacija: Ahmedhodžić u fokusu

urednik