DNEVNI NOGOMET

Reprezentacija: Prečesto i predugo Zmajevi operiraju u nekontroliranim, kaotičnim uvjetima

Dušan Bajević se nije napobjeđivao na klupi reprezentacije, naprotiv – nije pobijedio nijednom. Ali gore od svega ono je što je otkrio nakon rezultatski neslavne epizode na klupi Zmajeva.

– Fizičkog sukoba nije bilo. Nas dvojica smo razgovarali i odgurnuo sam ga. Ljudi me poznaju kakav sam po prirodi, izjavio je Bajević za Aljazzeru Balkans, aludirajući na dosad nerazjašnjeni incident koji se dogodio uoči njegove zadnje utakmice na klupi, poraza od Italije na Grbavici ranijeg prošlog mjeseca.

– Misimović je želio o svemu da odlučuje, pa tako i o tome tko će igrati, što nisam dozvolio kao izbornik. U svom proteklom trenerskom radu nisam dopuštao drugima da se miješaju u moj posao, a naročito u izbor igrača, dodao je Bajević pa naglasio: Za vrijeme dok je Misimović igrao za reprezentaciju BiH, imao je također nesporazume sa bivšim Ćirom Blaževićem i Safetom Sušićem.

Jasno, opet nećemo szanati punu istinu, vjerojatno nikad – to tko se kome i je li se netko nekomu zaista miješao u posao? Ali ono što smo znali i prije, činjenica je da reprezentacija prečesto funkcionira u nekontroliranim, kaotičnim uvjetima, prečesto je to puka improvizacija, prečesto se taktika svede na ‘ajmo igrat lopte’.

Odatle ona tuča sa Grcima za vrijeme Baždarevićeve ere, odatle repovi oko nepozivanja Begovića u eri Prosinečkog, odatle sukob Saveza i Zenice, odatle godina bez pobjede, odatle godine frustracije… S. Nikšić

VEZANO

Reprezentacija: Sušni niz počeo brinuti i nepopravljivog optimistu Peteva

urednik

BiH poražena od Irana

urednik

Neslužbeno: Novi izbornik 28. prosinca!

urednik