DNEVNI NOGOMET

Reprezentacija: Prilika za odlazak na zadovoljavajući odmor

Uoči starta tekuće kampanje u Ligi nacija, uoči onog gostovanja u Helsinkiju s početka mjeseca, napisali smo – da će to biti okidač za dobro ili loše što će se nakon toga događati u reprezentaciji. Tri utakmice kasnije, uoči večerašnjeg novog duela s Fincima,napisat ćemo nešto slično, ali s pozitivnijim govorom tijela– da je ovo prilika da se ovaj mini ciklus zaključi još jednim dobrim rezultatom.

– Mislim da smo mi krenuli dobro u utakmicu prvih 15 minuta. Nekoliko naših grešaka i onda damo prednost Fincima. Ne znam da li je bio penal ili nije. Mislim da smo bili bolji drugi poluvrijeme. Čestitam momcima, dali su sve od sebe. Imali smo i sreću i dvije tri šanse da ranije zabijemo gol, govorio je izbornik Ivajlo Petev nakon 1:1 u Helsinkiju, utakmici u kojoj je riskirao s nedovoljno spremnim Miralemom Pjanićem, u kojoj zapravo nije znao što očekivati.

Večeras, tri utakmice kasnije, puno je zadovoljniji. Rezultatima prije svega. Jer nakon Helsinkija, u Zenici je s 1:0 pala Rumunjska, a zatim je u Podgorici bilo 1:1. Nije bilo loše, moglo je bolje, a dojam se može dodatno popraviti – večerašnjim trijumfom protiv Finaca u Zenici.Bilo bi dobro imati veliku podršku navijača, koja dijelom neće izostati, ali neće biti ni u punom kapacitetu – jer je NS BiH zbog utrčavanja navijača na teren protiv Rumunjske kažnjen novčano (14.500 eura) te zatvaranjem južne tribine, zbog čega je ‘izvisilo’ potencijalnih 1.500 gledatelja.

No, Petev dobro zna da i sa manje gledatelja na tribinama ima priliku na odmor, do rujna i nastavka Lige nacija, otići u jednom dobrom raspoloženju. Zapravo prvi put otkako je on tu, na klupi. Sigurno će opet mijenjati, kao što je dosta mijenjao u prve tri utakmice, ali ne toliko da poremeti dosadašnji koncept koji je s vremena na vrijeme djelovao.

Bilo je, jasno, i crnih rupa, kao u završnici utakmice u Crnoj Gori, ali ako ih se svede na minimum, protiv Finaca bi se mogla odigrati i ponajbolja utakmica ciklusa – jer atmosfera je sada znatno bolja, a tu je i motiv u vidu očuvanja prvog mjesta skupine. S. N.

Standings provided by SofaScore LiveScore

VEZANO

Reprezentacija: Na Fince bez Višće

urednik

Reprezentacija: Primjeren kraj godine

urednik

NSBIH: Bez publike na sljedećim mečevima reprezentacije

urednik