BIH DNEVNI

REZULTATI IZBORA Šarolik sastav Skupštine HNŽ-a

Nakon održanih izbora u Bosni i Hercegovini je u tijeku dugotrajno prebrojavanje glasova. Konačni rezultati za sve razine vlasti neće se znati danima.

Tijekom dana Središnje izborno povjerenstvo objavilo je djelomične rezultate za Predsjedništvo BiH i djelomične rezultate za Parlament BiH. Evidentno je da će se za Parlament Federacije BiH rezultati čekati još dugo, a za županije još duže.

Ni u strankama nisu uspjeli prikupiti sve rezultate za sve razine vlasti. Kada je riječ o Hercegovačko-neretvanskoj županiji po nekim neslužbenim projekcijama novi saziv Skupštine HNŽ-a trebao bi biti dosta šarolik.

Naime, kako neslužbeno doznajemo u idućem sazivu Skupštine HNŽ trebale bi participirati sljedeće stranke: HDZ BiH, SDA, SDP BiH, DF, HDZ 1990, HRS, NiP i NES. Točni omjeri koliko bi tko mandata trebao dobiti još uvijek nisu poznati, a na neku raspodjelu mandata mogli bi čak utjecati i glasovi iz dijaspore. U svakom slučaju, evidentno je da se u HNŽ dogodilo nekoliko iznenađenja, jer su izborni prag prešle stranke za koje se to nije očekivalo.