DNEVNI OSTALI SPORTOVI

Sa 17 godina već naviknuta na medalje

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar je nastavila sa odličnim nastupima ove godine osvojivši još jednu medalju vrijednu titule jedne od najboljih svjetskih plivačica u ovom trenutku.

Ona nas je već do svoje sedamnaeste godine navikla na osvajanje medalja na velikim natjecanjima, a tek u siječnju sljedeće godine će napuniti osamnaest.

Pudar je na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se održava u izraelskom gradu Netanya s vremenom 02:07.20 u disciplini 200m delfin osvojila titulu juniorske svjetske prvakinje i postavila novi rekord svjetskih juniorskih prvenstava.

Ona se jučer plasirala i u polufinale na 50m delfin, a u sljedeća tri dana je očekuju novi nastupi u disciplinama na 50m delfin i 100m delfin.

Ovo je treće veliko natjecanje za Mostarku ovoga ljeta, a nakon što je bila jako dominantna na Europskom juniorskom prvenstvu, gdje je osvojila sve tri zlatne medalje, te dva odlična nastupa na Svjetskom seniorskom prvenstvu.

Podsjećamo Lana Pudar je svoj osobni rekord na 200m delfin isplivala 8. srpnja ove godine na Europskom juniorskom prvenstvu u Beogradu sa 2:06.26 i time pokazala koliko je još napredovala ove godine te da je njeni treneri i vodstvo i dalje drže na pravoj trasi dostizanja vlastitog maksimalnog potencijala. Potom je na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki (Japan) u disciplini 200 metara delfin osvojila izvrsno četvrto mjesto sa 2:07.05 te bila najbolja Europljanka.

Napravljeni odlični rezultati u srpnju ove godine ostaju kao izvrsna motivacija i temelj za dalji rad Lane Pudar i njenog tima, jer bi prema dosadašnjem progresu ona trebala biti naša ozbiljna kandidatkinja za olimpijsku medalju u Parizu 2024. godine. Er.B.