DNEVNI NOGOMET

Samir Zeljković: Od teške ozljede do poziva u reprezentaciju

Igrala se 27. minuta utakmice Velež – Sarajevo, 23. studenoga prošle godine. U toj 27. minuti, Feđa Dudić je prisiljen napraviti izmjenu, na ozljedu se požalio Samir Zeljković. Vrlo brzo je bilo jasno kako se radi o teškoj, neugodnoj ozljedi koja će ovog mladog defanzivca na duže vrijeme gurnuti u stranu. U tom trenutku nitko nije znao kakav će se vratiti, no svježi poziv u reprezentaciju potvrdio je da se itekako oporavio.

Stradali su krajem prošle godine Samiru Zeljkoviću prednji križni ligamenti i meniskus koljena. Operacija je bila neophodna, sezona je bila završena za ovog mladog igrača. Naravno, u tom trenutku nitko nije mogao očekivati da će se dogoditi ono što se dogodilo par mjeseci kasnije, nešto što će nam promijeniti način života. Prvenstvo je zbog korone prekinuto, a Zeljković je nastavio s procesom oporavka. Na kraju se ispostavilo, propustio je samo pet utakmica. Oporavak nakon operativnog zahvata je tekao prema planu, Zeljković je bio spreman i za nastavak drugog dijela sezone  – koji nije uslijedio.

Polivalentan, igra ‘sve pozicije’

Prije početka ove sezone, Dudić je istaknuo kako je povratak Zeljkovića jako važan za ekipu, kako vjeruje da će, ukoliko ozljeda nije ostavila traga, igrati važnu ulogu u ekipi. Na kraju su se prognoze trenera Veleža pokazale točnim.
Jer Zeljković je postao jedan od najvažnijih igrača Veleža, obavlja gomilu teških poslova u defanzivi, ali je jednako tako spreman pomoći suigračima u ispunjavanju ofanzivnih zadataka. Igrao je stopera, zadnjeg veznog, prednjeg, sasvim je svejedno. U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je jedanaest utakmica, uz 941 minutu na terenu i jedan postignuti gol. Posebno se istakao u duel igri, gdje je jedan od onih igrača s najboljim prosjekom dobivenih duela, kako u defanzivi tako i ofanzivi. Na kraju je za nagradu, Zeljković pomalo iznenađujuće dobio poziv za reprezentaciju.

Preskače Kup protiv Širokog

– Naravno, kada se počneš profesionalni baviti sportom, sanjaš da ćeš jednog dana dobiti poziv za reprezentaciju. Zahvalio bih se suigračima, šefu, pomoćnicima. Sigurno da nije bilo njih, ne bi to bilo to. Ima ovdje i njihove zasluge. Hvala stručnom stožeru i izborniku Dušku Bajeviću, što su mi ukazali to povjerenje i nadam se da ću ga opravdati. Nadam se da ću dobiti priliku zaigrati, naglasio je Zeljković.

Samir je karijeru počeo u kadetima Sarajeva, nastavio u juniorima, nakon čega prelazi u TOŠK pa Igman iz Konjica. Dres Veleža nosi od srpnja mjeseca 2018. godine. Kako je pozvan za tri utakmice reprezentacije, prijateljsku protiv Irana 12. 11. te dvije u Ligi nacija, kontra Nizozemska (15. 11) i Italije (18. 11), a 14. 11. Velež igra zaostalu utakmicu Kupa protiv Širokog Brijega, to znači da Dudić u tom susretu neće moći računati na Zeljkovića.
F. Ibrulj

VEZANO

Velež: Bez stresa dalje u Kupu, slijedi Grbavica

urednik

Reprezentacija: Okreće na povoljnije vjetrove, ali suzdržite se još od izljeva optimizma

urednik

Konferencijska liga: AEK-ovci s oprezom na Grbavicu

urednik