BIH DNEVNI

Sebija Izetbegović dala otkaz na KCUS-u

Bivša direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović dala je otkaz u ovoj zdravstvenoj ustanovi, potvrđeno je za Klix.ba.

Nakon bolovanja i godišnjeg odmora, Izetbegović je u ostavci navela da odlazi u prijevremenu mirovinu.

Izetbegović je u prosincu potpisala ugovor i trebala je nastaviti raditi na KCUS-u kao liječnik specijalist na Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

Bivša generalna direktorica KCUS-a je nakon odluke Upravnog odbora KCUS-a o njenom razrješenju poručila da je bila izvrsna direktorica.

“Ponosna na sve što sam uradila, zahvaljujući vrijednim ljudima koji su mi bili suradnici, bila sam izvrsna direktorica, bez imalo lažne skromnosti. Vrijeme će pokazati, a sud će dokazati, ako Bog da. Nametnuti premijer FBiH (imao je mnogo manje glasova na izborima nego ja) nestrpljiv da se dočepa KCUS-a nametne UO i NO KCUS od sebi podobnih kadrova i inicira moju smjenu, protivno zakonu. Svakako će to imati sudski epilog jer ću ih tužiti, istakla je tada.

Izetbegović je u izjašnjenju o ovoj Odluci navela da je njena smjena nezakonita te je tražila je da joj Upravni odbor dostavi suglasnost federalnog ministra zdravstva na Odluku o pokretanju opoziva.

Sebiju Izetbegović je naslijedio Alen Pilav, kao v.d. direktora. Proces imenovanja novog generalnog direktora još nije završen, piše Klix.

VEZANO

Rektor sarajevskog sveučilišta službeno oduzeo doktorat Sebiji Izetbegović

urednik

IZETBEGOVIĆ: Ponekad se kajem jer sam u stranku uveo Sebiju

urednik

Dodik u zatvor, a Sebija, Osmica, Sarajlić, Cikotić, Dudaković, Novalić, Zukić na slobodi

urednik