DNEVNI Mostar MUZIKA

Šest must-see nastupa na Mostar Summer Festu 2023

Ljeto. Živa se u termometru diže, beton zagrijava, zrak je topao, ne sasvim vruć. Ulaznica za Mostar Summer Fest u rukama, setliste izvođača proučene. Koga poslušati i pogledati? Sve do jednoga, a sljedećih šest ne propustiti ni pod razno. Must must must see.

Zoster


Mostarci s mostarskom adresom. Najdomaćiji mogući bend Mostar Summer Festa. Nositelji hercegovačkog reggaea u džepu imaju novi album – Najgori – i dolaze na fest odsvirati svoj najbolji festivalski nastup u dugo dugo dugo vremena. Nije ih na festu bilo od 2013., željni su MSF publike, a publika ih jako voli, ljubav je uzajamna. Zoster najbolje zvuči na domaćem terenu – na vrelom kamenu Mostara.

Let 3

Rijeka. Liverpool. Underground. Eurosong. Pa Mostar Summer Fest. Europa i sve usne regije još pjevaju njihovo ŠĆ!, ovi veterani proživljavaju novu mladost, iako nikad van forme nisu ni bili. Oni su naprosto svjetski, a naš bend. Dokazali su to u Liverpoolu, dokazat će to i u Mostaru. Rock šou.

Buč Kesidi


Željezo se kuje dok je vruće. Bend se sluša dok je aktualan. Zar ne? Vjerojatno najaktualniji novi rock bend je materijal koji se traži i koji se mora čuti dok je u naponu snage. Imaju i novi album u džepu, još neobjavljen, ali publiku na nastupima redovito upoznaju s novom pjesmaricom.

Vojko V


Tko u ovo današnje vrijeme digitalne petosekundne pažnje može izbaciti pjesmu od 20 minuta i da ona postane hit? Samo on. Čovik je zvan na fest, odazvao se. Dolazi. Ceca u Parizu, Vojko u Mostaru. Tour life must go on.

Bajaga i instruktori


On je neponovljivi romantik. Beogradski šmeker stare škole. Čovjek s 40 godina blistave karijere. Autor vanvremenskih hitova, Plavi safir, Tišina, Na vrhovima prstiju, Muzika na struju. Bajaga. Inspiracija mnogim generacijama. Nositelj žutog mjeseca i svirač tišine, onaj uz koga je svako ljeto svjetlije i toplije. Ljetnije.

Goran Bare & Majke


Što reći o čovjeku koji je beskompromisno sav svoj život ogolio u svojim pjesmama? Od najdubljih ponora do puta ka sreći, od buntovne snage do mistike, Bare je uvijek bio i rock’n’roll obećanje i nada i rješenje. Od 90-tih se Majke i Mostar vole javno, uvijek je na Neretvi Bare pružao izvedbe koje bi se godinama prepričavale. Svaki nastup je kao posljednji, uvijek bez zadrške i kočnice. Tako briljantan.

U prodaji je posljednji krug festivalskih ulaznica po cijeni od 59 KM i jednodnevne ulaznice po cijeni od 25 KM. Uštedite odmah jer na dane festivala neće biti moguće kupiti festivalsku ulaznicu, dok će cijena jednodnevnih ulaznica iznositi 30 KM.
Ulaznice su dostupne na info pultu Mepas Mall-a u Mostaru, putem sustava kupikartu.ba i drugim prodajnim mjestima agencije kupikartu.ba širom BiH.
Vidimo se od 29.6. do 1.7. na 11. Mostar Summer Festu.

VEZANO

Srpski mediji: Bajaga se razveo nakon 33 godine braka

urednik

Goran Bare: Na rubu sam egzistencije, ako nekom treba konobar, neka me zove

urednik

Što te sve čeka na desetom Mostar Summer Festu

urednik