DNEVNI

Sigurna kuća iz Međugorja uputila apel za pomoć: ‘Država nas nikako ne pomaže’

Udruga “Majka Krispina” koja pomaže nezbrinutim trudnicama i ženama s problemima u obitelji uputila je apel za pomoć.

Ova udruga, odnosno sigurna kuća “Majka Krispina” smještena je u Međugorju i već 20 godina je na usluzi ženama koje su zbog različitih životnih poteškoća odlučile zatražiti pomoć. Kuća prima nezbrinute trudnice, žene i djecu koje su žrtve nasilja te žene koje se suočavaju s problemom ovisnosti, a zahvaljujući donacijama prijatelja i hodočasnika opstala je do danas.

– Zbog globalne pandemije i cjelokupe situacije u kojoj smo se svi zajedno našli, naš daljni rad je upitan. Granice su zatvorene, hodočasničke grupe ne dolaze, plasman naših suvenira je onemogućen, a s tim i izvor prihoda Udruge –  kazala je za Fenu dopredsjednica Udruge “Majka Krispina” Desa Jelavić.

Dodala je kako je pomoć na bilo kakav način dobro došla.

– Donacija hrane, sredstava za osobnu higijenu, lijekova, odjeće ili donacija na bilo kakav drugi način bila bi nam od velike koristi- poručila je Jelavić.

Kako je istaknula, od države ne dobivaju nikakvu pomoć.

– Država nas nikako ne pomaže, ni u kakvom pogledu, a osobe koje imaju široko srce i koje razumiju problem doniraju nam novac. Žene i djeca koja ostanu kod nas ne plaćaju apsolutno ništa, ni smještaj, ni hranu i odjeću, kao ni ostalo što je potrebno za normalan život, a od donacija koje dobivamo porkivamo osnovne potrebe osoba koje borave u kući- naglasila je Jelavić.

Napomenula je da svi koji žele pomoći mogu kontaktirati Udrugu “Majka Krispina” putem Facebook stranice, a oni koji žele novčano poduprijeti rad Udruge donacije mogu uplatiit na žiroračun 3381202201146225 (KM) ili BA 39 33806048802811191(euro) kod UniCredit Banke Mostar.

VEZANO

Počeli još jedni Međunarodni susreti mladih u Međugorju

urednik

MEĐUGORJE: Interesa ima, dolazaka nema

urednik

Posebna veza Valentina Inzka i Međugorja (FOTO)

urednik