DNEVNI NOGOMET

Široki Brijeg: Ne do kraja uvjerljiva najava derbija

Široki se ne da. Protiv Zvijezde to nije bila pjesma, ali odigrali su momci Marijana Budimira dovoljno za još jednu, treću domaću pobjedu s kojom su se na vrhu izjednačili sa Sarajevom i uslišali želju svog šefa koji je poželio – da Pecara bude njihova tvrđava.

– Odigrali smo fantastično prvo poluvrijeme, potpuno dominirali, zabili dva gola i imali još prilika za pogodak. Ne toliko udaraca, koliko dolazaka u zadnju trećinu u kojoj nam je nedostajao zadnji pas.
Bio je to Budimirov komentar s kojim je – pogodio u ‘sridu’. Jer zaista je to bila dominacija… za razliku od drugog dijela.

– Znali smo da će se gosti dignuti u nastavku i više riskirati. Na otvaranju drugog poluvremena imali smo priliku Kpana za pogodak i umjesto povećanja razlike primili smo gol. Nakon toga nas je uhvatila nepotrebna panika i prestali smo igrati nogomet. To moramo mijenjati. Na kraju, uz malo sreće, uzeli smo tri boda. Čestitam momcima, znam da su ostavili zadnji atom snage za ovu pobjedu.

Bila je to još jedna utakmica u kojoj Široki nije bio savršen, ali je opet, četvrti put ove sezone, iz nje izvukao ono što se traži – tri boda. Ishod koji će u idućem kolu, protiv Sarajeva biti teže ponoviti… a bude li to slučaj, nema sumnje da ćemo početi još intenzivnije pričati o ozbiljnoj kandidaturi Širokog u toj borbi za sami vrh.  S. Nikšić

Standings provided by SofascoreVEZANO

Posušje: Trijumf u Vrapčićima čekaju 20 godina

urednik

Zrinjski: San nedosanjan, iskorak napravljen

urednik

Mostarski derbi: Jakirović smatra da Velež teško gubi

urednik