DNEVNI NOGOMET

Široki: Je li to bila samo prolazna kriza?

Nakon tri vezana neuspjeha, Široki je konačno ostvario pobjedu. Je li to bila samo prolazna kriza?

Široki je u prvom dijelu sezone, bez obzira na svoj rejting, iznenadio. Nije se očekivalo da će tim s Pecare prvi dio sezone završiti na drugom mjestu, ali Ivica Barbarić je očito pohvatao konce i po svom običaju, unio dosta discipline u igru. Osjećalo se to kroz čitavu jesen, Široki je dobivao i neke utakmice koje nisu nužno išle u njegovom smjeru, na zimu se momčad pojačala, izmijenila – i nešto se očito promijenilo.

Jer Barbarićev je tim u drugi dio sezone krenuo najprije ispadanjem iz Kupa od Tuzle, zatim je poražen kod Borca (0.1), a onda i od Sarajeva na Pecari (1:3). Upaljeni su svi mogući alarmi, a sljedeća utakmica nije mogla biti gora po pitanju tog konteksta krize – susjedski derbi s Posušjem koje je jednako loše otvorilo drugi dio sezone.
Nije na Mokrom docu bilo lako, imao je Široki dobar dio utakmice i igrača manje, ali gol Bože Vukoje u njegovom 100. premijerligaškom nastupu za klub ipak je rasteretio sve na Pecari.

– Iz različitih razloga ovo je bila jako teška utakmica za obje momčadi, konstatirao je Barbarić.

– Ostvarili smo jako bitnu pobjedu. Iako smo imali malih problema nakon isključenja, zasluženo smo pobijedili. Čestitam mojim igračima na pobjedi, a našim navijačima i simpatizerima zahvaljujem na velikoj podršci. Posušje zahvaljujem na gostoprimstvu i želim im mnogo uspjeha u utakmicama koje slijede, dodao je Barbarić koji se sigurno odmah nakon Mokrog doca okrenuo idućim izazovima.

A raspored Širokog u trećeg prvenstvenom krugu sigurno je prepun istinskih izazova. Najprije na Pecaru idućeg vikenda dolazi dužnik iz Kupa, Tuzla, pa Široki ide Zrinjskom, ugošćuje Igman, čeka direktnog konkurenta u borbi za Europu, Borac…

Ukratko, svaka od preostalih jedanaest utakmica bit će utakmica sezone za Široki koji već protiv Tuzle mora dokazati da su utakmice prije Posušja bile samo prolazna kriza, loš period u sezoni koja i dalje obećava… a morat će to učiniti bez kartoniranih Kneževića i Bagarića. Dakle, opet u jednoj situaciji koja nije idealna, ali i situaciji u kojoj Barbarićev tim opet ima priliku pokazati koliko je karakteran.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]


VEZANO

NK Široki: Karačić inače ne slavi remije, ali…

urednik

NK Široki: Ne zanimaju ih kalkulacije

urednik

Korona u bh. nogometu: Široki traži odgodu dva nadolazeća duela

urednik