DNEVNI NOGOMET

Široki: U miru dočekuju derbi, ali…

I dok je u Zrinjskom u zadnje vrijeme bilo dosta turbulentno, na širokobriješkoj Pecari vladao je istinski mir.

Idući protivnik Zrinjskog, Široki Brijeg, zadnju je utakmicu odigrao 5. studenog, kada je na čitlučkim Barama odigrao 1:1 sa Širokim. Trebali su Širokobriježani igrati i 12. ovog mjeseca, ali u Tuzlu nisu otputovali zbog viroze… koja je i odgodila duel sa Tuzlom, do 6. prosinca.

Trebalo je u tom periodu nekako momčad održati u tenziji, što je struka s Marijanom Budimirom pokušala napraviti odigravanjem prijateljske utakmice kod Neuma (pobjeda 5:1). To teško da je moglo biti dovoljno da se ekipa održi napetom, zapetom, ali sigurno da odmor i oporavak od viroze nisu odmogli.

Atmosfera na Pecari, koja će po pitanju domaćih utakmica, a zbog rekonstrukcije travnjaka, do kraja godine biti zamijenjena alternativnim travnjakom u Posušju, sigurno je dobra, ali mogla je biti i bolja – da je Široki u utakmicama koje su prethodile ovom nadolazećem, zaostalom duelu 6. kola bio bolji, uvjerljiviji. Na dva gostujuća poraza, kod Sloge i Borca (0:1), nadovezao je spomenuti remi s Posušjem… a nije prije toga nije bilo bajno. U šest zadnjih prvenstvenih utakmica Širokobriježani su čak četiri puta poraženi, a uz to Posušje, jedini pozitivni rezultat bio je domaći trijumf nad Igmanom.  

Ima još jedno ‘ali’ uoči Zrinjskog, činjenica da su Božo Musa i Daniel Lukić suspendirani, ali sve to nisu problemi koji se mogu mjeriti s problemom u kojem se nakon odlaska Krunoslava Rendulića našao Zrinjski… S. N. 

Standings provided by Sofascore


VEZANO

Zrinjski: Jakirović uoči Pecare spušta loptu na zemlju

urednik

Velež: ‘Presudila veća želja za pobjedom’

urednik

Zrinjski: Jakirović najavio kraći popis za drugi dio priprema u Međugorju

urednik