DNEVNI NOGOMET

Široki: Više nisu ekipa u stvaranju, definitivno

Kada se uspiješ vratiti nakon 0:3 te na kraju i poslije 1:4 uzmeš bod, znaš da si karakteran, da imaš ono nešto, u slučaju Širokog – da više nisi ekipa u stvaranju. Da si postao ekipa i to respektabilna.

Nisu Širokobriježani na početku sezone obećavali velike stvari. Jer nakon ljeta bez Europe i tektonskih promjena u svlačionici to jednostavno nisu mogli, nisu bili u poziciji. No, kako je vrijeme počelo prolaziti, postajalo je jasno da u tom okruženju bez pritiska jako dobro rade, da dišu kao jedan, da ih je Ivica Barbarić dobro posložio i usmjerio. Vidjelo se to i prije prošlog vikenda, ali tada je to u Gabeli postalo baš evidentno… jer Širokobriježane protiv Veleža nije poljuljao ni zaostatak od tri gola.

– Ne pronalazim prave riječi za opisati ovu  utakmicu, izjavio je nakon 4:4 u Gabeli pomoćni trener Širokog, Stanko Bubalo.

– U prvom smo poluvremenu bili loši, a onda se u nastavku vratili, nadoknadili tri pogotka pa čak mogli i pobijediti. Svaka čast momcima, pokazali su čvrst karakter i mentalitet pobjednika. Ovo je uistinu vrh vrhova, dodao je Bubalo, koji je kao i većina Širokobriježana najviše ponosna na bila na autora hat tricka, Božu Vukoju.

U njega će se Široki uzdati i u zadnjem duelu godine, na Pecari protiv Tuzle, kada na klupi neće biti Ivice Barbarića, a na terenu Ilije Mašića i Branimira Barišića. Sva trojica su u Gabeli dobili treći, suspendirajući žuti karton – ali dobili su ih za dobru stvar u konačnici, tako da protiv Tuzle to ne bi trebao biti veliki problem. Atmosfera će svakako biti odlična – to je nakon partije u Gabeli neminovno. S. N.

Standings provided by SofascoreVEZANO

Zrinjski: Jakirović usprkos viroznom kadru – nezabrinut

urednik

Velež: Realizacija ostaje velika briga… i uoči Krupe koja je u velikoj krizi

urednik

Velež: Na proljeće s novim šefom struke!

urednik