DNEVNI

Slobode lišen šef OSA-e BiH

Postupajući po zahtjevu Tužilaštva Bosne i Hercegovine policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode O.M. iz Sarajeva i on se nalazi u službenim prostorijama na kriminalističkoj obradi.

– U vezi sa navedenim, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS poduzimaju određene operativne i kriminalističko istražne mjere i radnje na području Kantona Sarajevo – saopćilo  je Odjeljenje za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a KS.

Kako su izvijestili mediji, radi se o direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSABiH) Osmanu Mehmedagiću, protiv kojeg Tužilaštvo BiH provodi istragu u vezi s validnošću fakultetske diplome.

Kako je rečeno, Tužilaštvo BiH vodi istragu u kojoj se osumnjičeni Mehmedagić tereti za krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranja novca.

“Postupajući tužilac koordinira rad ovlaštenih policijskih službenika na terenu te će tokom dana narediti daljnje aktivnosti u predmetu”, navedeno je iz Tužilaštva.