DNEVNI RUKOMET

Smajlagić će još pričekati imenovanje

Posljednju akciju je muška seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine imala u predbaražu za Svjetsko prvenstvo 2023. godine protiv selekcije Grčke kad je još u ožujku dva puta poražena, prvo u Halkidi sa 24:17, potom i u Tuzli sa 28:26.

Tad je A tim BiH kao ekspresno rješenje poslije odlaska izbornika Ivice Obrvana preuzeo njegov asistent Toni Čolina.

Vladajuća neizvjesnost

Međutim poslije ovoga nismo praktički imali nikakvih informacija o budućnosti reprezentacije. Nije bilo okupljanja, novosti, niti naznaka što nas očekuje za sljedeći period. Jedino što smo znali konkretno je EHF termin za početak novih kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine. U grupi 7 igramo protiv Slovenije, Crne Gore i Kosova, a prvi meč je na rasporedu 13. listopada protiv Slovenije u gostima. Tri dana kasnije smo domaćini Crnogorcima.

 – Nemam pojma što se događa u reprezentaciji posljednja dva – tri mjeseca. Tko je trener, kakav je plan, tko će igrati… Očekuju nas te kvalifikacije za Europsko prvenstvo, ali bućkuriš je bio i zadnji put pa ne znam što očekivati, rekao je nedavno Benjamin Burić, objašnjavajući kako ni sami igrači ne znaju puno više i nalaze se u neizvjesnosti kakva je neozbiljna i neshvatljiva za današnji profesionalni sport.

S posljednje akcije bh. tima u ožujku

Spori pomaci

Prve novosti ipak je donio novi Upravni odbor RSBIH na sjednici održanoj 3. kolovoza kad je donesena odluka da će se domaća utakmica s Crnom Gorom igrati u Sarajevu, dok je novi predsjednik Saveza, Kenan Magoda, dao i prijedlog za novog izbornika, što bi trebao biti Irfan Smajlagić.

Iako je dogovor postignut, on još nije službeno imenovan za izbornika. Kako saznajemo iz RSBiH, ta odluka bi trebala doći na sjednici UORSBiH koja bi se trebala dogoditi u tjednu između 5. i 9. rujna. U slučaju potvrde imenovanja izbornika, Smajlagić bi trebao potpisati ugovor na četiri godine.

U isto vrijeme za svoj ugovor bivši izbornik Ivica Obrvan svoja potraživanja pokušava namiriti preko Arbitražnog suda pri EHF-u.

Izbornik ženskog tima i novi ugovor

Osim pitanja izbornika muškog A tima BiH, na spomenutoj sjednici UO bi trebao biti imenovan i novi izbornik ženske rukometne reprezentacije BiH koja će u uvodnom dvomeču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igrati sa Grčkom. Prva utakmica je na rasporedu 3. studenog u Cazinu. Predmet UO će biti i ugovor s BH Telecomom koji bi trebao biti glavni sponzor reprezentativnih selekcija i Premijer lige koja starta 10. rujna.

Piše: Ersan Bijedić

[email protected]