DNEVNI

SOLAK I HODŽIĆ UHAPŠENI: Što će biti s Novalićem?

Suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, uhapšen je nakon što je saslušan u Agenciji za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine. On će noć provesti u ovoj policijskog agenciji, javlja N1.

Solak je doveden u poslijepodnevnim satima u prostorije SIPA-e, a ispitivanje je trajalo nekoliko sati. Osim njega, ispitani su premijer FBiH Fadil Novalić i vlasnik preduzeća Srebrena malina Fikret Hodžić.

Solak je priveden u okviru predmeta “Respiratori” koji je podigao veliku prašinu u javnosti nakon što je otkriveno da FUCZ izabrala preduzeće koje se bavi uzgojem i preradom voća i povrća za uvoz 100 kineskih respiratora u vrijednosti od 10,5 miliona KM.

Solakov advokat Kadrija Kolić napustio je prostorije SIPA-e oko 22 sata bez svog klijenta.

Avaz.ba javlja da je uz Solaka, uhapšen i Fikret Hodžić, dok se još uvijek čeka ishod cijele situacije kada je u pitanju premijer Federacije Fadil Novalić.

SIPA je ranije pretresla prostorije FUCZ-a i Vlade FBiH te izuzela određenu dokumentaciju i mobilne telefone. Tužilaštvo BiH je preuzelo istragu u ovom predmetu.

VEZANO

SAD SVI ‘BJEŽE’ OD RESPIRATORA Je li moguće da se u ‘Novalićevim’ kartonskim kutijama nalaze obični respiratori za kola hitne pomoći?

urednik

SIPA Novaliću oduzela mobitel

urednik

Novalić i SDA pred velikim izazovom, prodaja javnih poduzeća ili bankrot!

urednik