DNEVNI NOGOMET

SP 2022: Hrvatska danas protiv Belgije, nema popravnog!

Traži se samo taj bod protiv Belgije, ali to ‘samo’ nikako ne treba olako shvatiti. Zna to Zlatko Dalić jako, jako dobro.
Hrvatska zadnjih 90 minuta natjecanja po skupinama dočekuje na vrhu ljestvice, ali još nije osigurala plasman u osminu finala. Bod protiv Belgije bio dovoljan, dok bi pobjeda možda donijela i prvu poziciju i ipak nešto lakši put u drugoj fazi natjecanja.

– Odlučujuća utakmica je ispred nas protiv druge momčadi svijeta. Sjajna su reprezentacija, sigurno da smo mogli birati ne bi izabrali da ta utakmica odlučuje. I njima je ključna utakmica i nećemo se zavarati s njihovim nešto slabijim igrama. Neće biti lagano, nećemo igrati na bod jer takva igra uvijek donese nešto lošega, kazao je izbornik Dalić.

– Ovo je utakmica nakon kojeg nema popravnog. Činjenica je da smo drugačije razmišljali o raspletu u skupini i mi i Belgija. Bitno je da smo na pravom nivou Sigurni će bit drugačije nego u prve dvije utakmice, dodao je pa između ostalog istaknuo da nema razlog za neke posebne promjene te da njega i Vatrene neće zavarati priče o krizi Belgije.

Belgije koju će po svemu sudeći od prve minute predvoditi Romelu Lukaku…

– U našoj pripremi očekujemo da će početi od prve minute i njihov se način igre mijenja. Bit će teško ako ćemo se hrvati s njim, jak je u skoku, biti će važno pametno pokrivanje. Čvrst je na lopti, čvrst u duelu. Ako ga dobro udvojimo, napravit ćemo pola posla.

Poručio je šef Vatrenih i to da je u njegovom taboru ‘mirno, nema galame’, ali da će tako biti na terenu, da će sve proći bez stresa, nije mogao obećati – jer zna da tako neće biti. S. N.

Standings provided by SofascoreVEZANO

SP 2022: Dalić sutra testira pred Maroko… za koji već zna ključ

urednik

Nikola Vlašić najbolji nogometaš godine u Rusiji

urednik

Liga nacija: Dalić ne traži alibije, za nadati se da je uoči Francuza iskren

urednik