DNEVNI

Stoltenberg danas stiže u BiH, planirana radna večera s članovima Predsjedništva BiH

SARAJEVO, (FENA) – Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg danas će doputovati u službenu posjetu Bosni i Hercegovini, a planirano je da se večeras sastane sa  članovima Predsjedništva BiH na radnoj večeri.

U toku dvodnevne posjete BiH, Stoltenberg bi se u ponedjeljak  trebao sastati sa predsjedavajućom Vijeća ministara Borjanom Krišto, te  visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

Na kraju posjete Bosni i Hercegovini, Stoltenberg će obići i bazu NATO-a u Sarajevu gdje će održati sastanak sa međunarodnim zvaničnicima i vojnim liderima.

Nakon Bosne i Hercegovine, Stoltenberg putuje na Kosovo gdje će razgovarati s predsjednicom Vjosom Osmani i premijerom Kosova Albinom Kurtijem.

U utorak, 21. novembra, Stoltenberg je najavio kako će u Beogradu održati sastanak s premijerkom Anom Brnabić te predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kasnije tog dana, Stoltenberg će otputovati u Sjevernu Makedoniju, gdje će održati sastanke s vrhom države – naveli su iz NATO-a.

Posjetu zapadnom Balkanu generalni sekretar NATO-a će zaključiti sastankom sa savezničkim liderima iz regije na kojem će učestvovati Edi Rama, Zoran Milanović, Milojko Spajić, kao i Robert Golob.

VEZANO

Stoltenberg: NATO ostaje predan pružanju podrške bh. euroatlantskom putu (VIDEO)

urednik

Članovi Predsjedništva BiH kao da nisu bili na istom sastanku sa Stoltenbergom

urednik

Stoltenberg: Produbljujemo našu suradnju, naš politički dijalog i našu praktičnu suradnju

urednik