DNEVNI IZBOR UREDNIKA

Sve o slučaju ubojstva u Mostaru…

Suniti Hindić tri i pol godine zatvora za nehotično ubojstvo Ivankovića

Piše: V.S.Herceg, [email protected]

Sudsko vijeće Županijskog suda u Mostaru, pod predsjedanjem sudca Elisa Sultanića, jučer je osudilo 22-godišnju Sunitu Hindić na tri i pol godine zatvora zbog ubojstva iz nehata 55-godišnjeg Nine Ivankovića, vlasnika motela ‘Villa Ivanković’, 4. listopada prošle godine.

Osuđena Sunita Hindić i ubijeni Nino Ivanković su, kako je navedeno tijekom sudskog procesa, bili u ljubavnoj vezi. U kaznu će joj se ubrojati i vrijeme provedeno u pritvoru.

Prihvaćena tvrdnja obrane

Nada Dalipagić, odvjetnica osuđene, rekla je kako je zadovoljna presudom i činjenicom da je sud uvažio tvrdnje obrane da se radi o ubojstvu iz nehata. S druge strane, kako su izjavili za medije, Tužiteljstvo HNŽ-a je nezadovoljno presudom i iznesenom zatvorskom kaznom te je, po dobivanju pismenog otpravka, najavljena je žalba.

“U svakom slučaju sam zadovoljna jer je sud prepoznao da se radi o ubojstvu iz nehata, što je obrana govorila od prvog dana, od uvodnih riječi. Dakle, radi se, ne o ubojstvu iz članka 166, nego o ubojstvu iz nehata. Sud je to prepoznao i ocijenio i mislim da je odluka realna i pravična”, komentirala je nakon presude

Presudom je prihvaćena tvrdnja obrane da se radi o ‘ubojstvu iz nehata’, te je tako a nakon izricanja presude osuđena Hindić poljubila je ruku svojoj odvjetnici Nadi Dalipagić.

Tužiteljstvo je optužnicu temeljilo na tvrdnji ‘ubojstva s predumišljajem’, a koje, sudeći po visini presuđene kazne, nije uspjelo dokazati. Ovaj sudski proces bio je jedan od najiščekivanijih kao i medijski najpraćenijih ne samo u Hercegovini, već i u BiH, a o suđenju su pisali i regionalni mediji.

Podsjetimo, Hindić je nakon ubojstva Ivankovića skočila s kata hotela i tako zadobila prijelome kostiju na oba stopala. Tvrdila je da je pobjegla jer se bojala te taksijem otputovala roditeljima u Bugojno da bi se policiji predala dan poslije.

Suđenje pobudilo veliko zanimanje javnosti


Nada Dalipagić, odvjetnica osuđene, rekla je kako je zadovoljna presudom i činjenicom da je sud uvažio tvrdnje obrane da se radi o ubojstvu iz nehata. S druge strane, kako su izjavili za medije, Tužiteljstvo HNŽ-a nije nezadovoljno presudom i iznesenom zatvorskom kaznom te je, po dobivanju pismenog otpravka, najavljena je žalba.

Prema optužnici Tužiteljstva HNŽ-a, koju zastupa tužiteljica Tanja Marčinko, Hindić se teretila da je 4. listopada 2019. godine oko sedam sati ujutro ušla u sobu “Ville Ivanković“ u kojoj se nalazio Nino Ivanković te je, nakon verbalne svađe s njim, u jednom trenutku, u namjeru da ga usmrti, ispalila hitac u njegovom pravcu. Uslijed zadobivene prostrijelne rane Ivanković je obilno iskrvario i na licu mjesta podlegao.

Dok je obrana Hindić tvrdila da nije planirala i željela ubiti Ivankovića te da se radilo o spletu nesretnih okolnosti, a optužnica Tužiteljstva, postupajuća tužiteljica Tanja Marčinko, Hindić je teretila da je s predumišljajem oduzela život mostarskom ugostitelju. S druge strane, njena obrana zastupala je stav je da je riječ o ubojstvu kao posljedici nesretnog slučaja te da nije bilo predumišljaja.

Međutim, ovo suđenje, često vrlo mučno i za svjedoke i za obitelj ubijenog, a “vrlo pikantno” za javnost, otkrilo je mnoge, dekadentne sfere života, prostitucije, alkohola i droge, kojeg su živjeli i osuđena 22 godišnjakinja Hindić i ubijeni 55-godišnji Ivanković, a koji je tragično okončan.

Vrlo je moguće je da će ove pojedinosti biti temelj za neke, buduće sudske procese. Obitelj ubijenog Ivankovića već prije je najavila zahtjev za odštetom od Sunite Hindić u posebnoj parnici.

VEZANO

MOSTAR Tražiti novu lokaciju za deponiju je (ne)realno

urednik

Mostarski HDZ neugodno iznenađen

urednik

MOSTAR: Za Dan žena će biti zabranjena muzika uživo?

urednik