DNEVNI

Svi idu, samo mi stojimo

Svi oko nas kreću s nastavkom sezone, samo mi stojimo. Ili skraćeno – svi idu, samo mi stojimo… ako još ne idemo i unatrag. Simptomatično? I više od toga.
Iako je bilo predviđeno da se nogometna sezona nastavi 1. lipnja, igrači će na terene u Crnoj Gori istrčati dva dana ranije. Utakmice će se igrati od 30. svibnja, odlučeno je jučer. U Srbiji također kreću zadnjeg dana petog mjeseca, a u Hrvatskoj će tada i dan kasnije biti odigrane utakmice Kupa, dok će HNL početi tjedan kasnije. Dakle sva prvenstva s kojima se tako često mjerimo kreću, a mi nećemo. Možda samo još, a možda nećemo nikako. Razloga je puno, možda i previše, ali činjenica je da smo opet ispali posebni, a zapravo glupi i nesposobni.
Najočitiji razlog zbog kojeg prvenstvo još nije dobilo službeni datum za nastavak, odluka je iz Republike Srpske koja je zabranila sport do 1. srpnja. No, kako je to kod nas najčešće slučaj, ništa nije crno – bijelo pa mnogi iza te odluke vide interes Borca koji bi kada bi se odlučilo da se prvenstvo ne nastavlja igrao Europu i zaradio europski novac.
Jasno, već je na Banja Luku bilo kontranapada iz drugih nogometnih sredina, Tuzle primjerice, a onda su se oglasili i iz Saveza, ističući kako će premijerligaši pri praćenju striktnih pandemijskih procedura teško podnijeti financijski teret… teret koji je neke skoro pa ugasio. Ali eto, to bi kao trebalo napraviti selekciju tko može, a tko ne igrati Premijer ligu. Nije se mogao sačekati bolji trenutak, nije se to moglo uraditi na vrijeme, ne sada kada je sve stalo, kada je najlakše ustvrditi da će neki preživjeti, a neki neće. S. N.VEZANO

PRVENSTVO SE NEĆE NASTAVITI! Europski se putnici znaju, ali ne i hoće li Sarajevo dobiti titulu, odnosno hoće li Čelik i Zvijezda ispasti

urednik

Zrinjski: Pobjeda i u drugom test meču

urednik

Zrinjski: Jakirović ne bježi od istine, samo traži razumijevanje

urednik