DNEVNI RUKOMET

TERZIĆ: Očekujem tri velike bitke

Bitne vijesti za rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine uoči novog nastupa na Evropskom prvenstvu su u tome da među izabranicima Ivice Obrvana po dolasku u Bratislavu nije bilo pozitivnih na koronavirus.

Tako će A tim BiH večeras (20.30 sati) protiv Švedske zaigrati bez ranije zaražene četvorice igrača (Ovčina, Građan, Hamidović, Ahmetašević), ali sa svima ostalima u sastavu.

 – Očekujemo da kvalitetno prezentiramo Bosnu i Hercegovinu na ovom turniru u izuzetno jakoj grupi, nadam se da ćemo usprkos svim problemima biti u dobrom izdanju. Svakako da bi željeli da na drugom Euru zabilježimo prvu pobjedu. Dosad nismo to uspjeli, to nam je jedan od ciljeva i bio bih veoma sretan da u tom jednom cilju kao što je prva pobjeda, uspijemo, rekao je izbornik Ivica Obrvan.

Švedska će nastupiti u gotovo punom sastavu protiv Zmajeva, nedostaje im samo Lucas Pellas, što je prilično zanemarivo, što je napomenuo i sam izbornik BiH.

 – Atmosfera je sjajna kao i uvijek, tužni smo jer nismo mogli igrati prijateljske utakmice, no gladni smo uspjeha, nadam se da će ove tri utakmice biti dobre. Biće jako teške, ali očekujemo da ćemo osvojiti neke bodove. Favoriti u našoj grupi će imati problema s nama. Očekujem tri velike bitke i dobru prezentaciju Bosne i Hercegovine, rekao je kapetan reprezentacije BiH, Mirsad Terzić.

Dvoboj BiH i Švedske će voditi sudački par iz Mađarske, Adam Biro i Oliver Kiss.

Gottfridsson: BiH ne smijemo olako shvatiti

Švedska je na OI u Tokiju bila peta, a to je reprezentacija koja se ipak uvijek nada osvajanju medalje. Tako je i ususret Euru. Oni se pred meč sa Zmajevima nastoje maksimalno mobilizirati kako ne bi bilo opuštanja.

 – Benjamin Burić je svjetski golman. Ako ima svoj dan, može biti na 50 posto obrana. BiH ne smijemo olako shvatiti, izjavio je Benjaminov suigrač u Flensburgu, Jim Gottfridsson.

Piše: Ersan Bijedić

[email protected]