DNEVNI MEDIJI

Top 20 najsigurnijih europskih destinacija od korone

Američki magazin Forbes prenio je popis 20 europskih destinacija najboljih za post-korona putovanja organizacije European Best Destination (EBD), među kojima su Zagreb, Rijeka i Cavtat.

EBD je organizacija već poznata u Hrvatskoj, jer se nekoliko naših destinacija zadnjih godina već našlo na popisima najboljih destinacija u raznim kategorijama, među kojima je Zagreb nekoliko puta proglašen najboljom adventskom destinacijom u Europi.

Sada ga je EBD uvrstio i među 20 najboljih i najsigurnijih odredišta za post-korona putovanja i turizam. Osim Hrvatske s više od jednim odredištem na tom popisu su Grčka i Portugal. Na prvom je mjestu Tbilisi, glavni grad Gruzije, dok je na drugom grčki Corfu, a iza Cavtata na četvrtom i petom mjestu su portugalski Azorski otoci, te grčka Preveza. Na popisu su još i Krf, Kotor, Varšava, Beč, Bohinj, Malta i drugi.

Cavtat, kao najbolje plasiran iz Hrvatske, opisan je kao omiljeno mjesto za slavne osobe, obitelji, ljubitelje dobre gastronomije, kulture, prirode i vodenih sportova, dok je Zagreb na osmom, a Rijeka na 12. mjestu. Uz svaki grad se daje i poširoki opis onoga što turiste u njima očekuje, od atrakcija do osnovnih informacija i drugog.

Popis EBD-a prenosi i Forbes, o čemu su izvijestili u ponedjeljak i iz Hrvatska turističke zajednice (HTZ), čiji direktor Kristjan Staničić to ocjenjuje i još jednom potvrdom međunarodnog statusa Hrvatske kao kvalitetne i sigurne turističke destinacije, koja ima sve preduvjete za odvijanje turizma u idućim mjesecima. Hina

VEZANO

FBiH: U kolovozu zabilježeno 42.000 turista, 55,5% stranih gostiju iz Srbije

urednik

Prokletstvo COVID-a 19: 70,3 posto manje turista posjetilo BiH

urednik

Mostarski obrtnici čekaju bolje dane

urednik