Crna kronika DNEVNI

Tužiteljstvo HNŽ-a se ograđuje od pisanja medija o tragičnoj nesreći u Mostaru

‘Nismo izvor neprovjerenih informacija objavljenih u medijima o okolnostima prometne nesreće u kojoj su četiri osobe izgubile život’

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) priopćilo je da ta pravosudna institucija nije izvor neprovjerenih informacija objavljenih u pojedinim medijima o okolnostima prometne nesreće u kojoj su proteklog vikenda kod Mostara četiri osobe izgubile život.

-Iz tih razloga, a zbog težine samog slučaja i tragičnih posljedica, Tužiteljstvo HNŽ-a obavještava javnost da poduzima sve zakonom propisane mjere i radnje te su naložena sva potrebna vještačenja (obdukcija tijela smrtno stradalih osoba, vještačenje tehničke ispravnosti vozila, prometno-tehnička, medicinska i ostala potrebna vještačenja), stoji u priopćenju Tužiteljstva HNŽ-a. Nadalje se ističe da će se poduzeti i druge istražne radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja svih okolnosti koje su dovele do ove prometne nezgode s tragičnim posljedicama.

Nakon tragične pogibije obitelji Krstić: U Mostaru Dan žalosti

U povodu tragične smrti četiri osobe u prometnoj nesreći proteklog vikenda, Grad Mostar , je 27. rujan, proglasio Danom žalosti. Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradama Gradske uprave i Gradskog vijeća te u javnim ustanovama i poduzećima utemeljitelj kojih je Grad Mostar. Tako se danas na javnim mjestima neće održavati programi javne, kulturne i zabavne naravi, a fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su svoje poslovanje obavljati primjereno Danu žalosti. Osim toga, obvezuje se elektronske medije na području grada Mostara da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti, priopćila je Gradska uprava Mostar.