DNEVNI

U Hercegovini ovog tjedna očekuju otvaranje kafića i vrtića

(Foto FENA/Mario Obrdalj)

Predstavnici Vlade i Stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) su na sastanku u ponedjeljak u Mostaru zaključili kako nema razloga za daljnjim odgađanjem u popuštanju mjera zabrane rada vrtićima, ugostiteljskim objektima, autoškolama i sličnim djelatnostima kojima je u proteklom razdoblju zabranjen rad.

Na tom tragu, Koordinacijsko tijelo zatražilo je žurno očitovanje resornih ministarstva u županiji te od Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a izradu preciznih epidemioloških uputa za organiziranje rada svake od pobrojanih djelatnosti, priopćeno je iz Županijske vlade.

Realno očekivati da federalni i županijski stožeri tijekom ovog tjedna donesu zapovijedi o početku rada vrtića, autoškola i ugostiteljskih objekata, isključujući noćne klubove, zaključeno je na sastanku.

Također, zaključeno je kako će županijski Stožer civilne zaštite uputiti zahtjev Oružanim snagama BiH za dezinficiranjem općina i gradova u HNŽ-u, posebice Konjica, Jablanice, Mostara i Čitluka, navodi se u priopćenju.

VEZANO

MOSTAR Ozvaničeno objedinjavanje dva gradska komunalna poduzeća

urednik

Mostar: Obrtnici traže pomoć Grada

urednik

Kordić: Kritike opozicije su bile poprilično kamilica

urednik