BIH DNEVNI

U Neumu do sada uspješna sezona, gostiju sve više (video)

Prvi dan srpnja hotelijeri u Neumu dočekuju zadovoljno i optimistično. Dosadašnji je tijek sezone dobar, poručuju, a ohrabruje činjenica da se zbog olakšanog ulaska u zemlju, sve veći broj stranih, onih starih gostiju, polako vraća u Neum.

DAVOR KREŠIĆ, potpredsjednik Udruženja hotelijera Neum

„Već od ovog vikenda nam počinju stizati gosti iz Francuske, već imamo sad goste iz Poljske i nadamo se da će se taj broj gostiju iz dana sve više pojačavati”, rekao je Krešić.

Hoteli su otvoreni 1. svibnja, no taj mjesec nije bilo gostiju kao ranije. Turistička se slika u lipnju popravila, a za razliku od prethodne godine, kongresni je turizam sve bolji ovoga ljeta. Gostiju iz naše zemlje i Srbije sve je više.

Ljetna je sezona u jeku, a gostiju u Neumu sve je više. Iako su olakšani ulasci u Crnu Goru i evo od danas u Hrvatsku, zasad se to nije odrazilo na broj turista u jedinom bosanskohercegovačkom izlazu na more.

DRAŽAN OBAD, predstavnik iznajmljivača privatnog smještaja

„Nije bilo nekih prevelikih otkazivanja, što ne znači da neće biti. Sve opet ovisi od situacije okolnih zemalja koje su puno jače i puno razvijenije u turističkom sektoru od samog našega Neuma“, kazao je Obad.

Za razliku od prethodne, ove je godine Crna Gora u potpunosti otvorila svoje granice za turiste. U Hrvatsku, uz predočen jedan od tri uobičajena testa, nije više potrebno predočiti potvrdu o uplaćenom boravku što će, vjerojatno, privući više gostiju iz Bosne i Hercegovine. Što se Neuma tiče, ohrabruje činjenica da je sve više rezervacija za privatni smještaj te da do sada nije bilo previše otkazanih rezervacija.

Izvor: BHRT