DNEVNI RUKOMET

Umorni Skauti u La Phare areni

Prije sedam dana Chambery je u Ljubuškom slavio sa 40:27

Svoju kampanju u Europskoj ligi, natjecanju koje im je stiglo kao velika nagrada za sve uspješne prethodne sezone i titulu prvaka osvojenu prošle natjecateljske godine, rukometaši Izviđača nastavljaju utakmicom 4. kola sa Chamberyjem.

Put Francuske su Ljubušaci krenuli u nedjelju u jutro, odnosno odmah poslije prvenstvenog dvoboja sa Čapljinom u subotu (pobijedili su sa 31:25), pa će nakon dugog puta autobusom večeras (18.45 sati) istrčati na teren Le Phare dvorane kapaciteta 4.500 mjesta.

Žestok tempo odigravanja utakmica u prvenstvu i Europi je već ostavio traga na Ljubušacima koji u domaćem susretu sa Francuzima nisu imali energiju iz meča sa Fuchse Berlinom, a slično je bilo i protiv Čapljine u subotu gdje su se probali odmoriti, ali im protivnik to nije dozvolio.

 – Imamo težak, gust raspored i mislio sam više iskoristiti igrače koji nisu toliko igrali uz jedan ozbiljan pristup od početka, ali se to na kraju nije dogodilo. Tako su neki igrači igrali previše minuta, a ovi koji su sad dobili priliku, nisu to iskoristili u pravoj mjeri, rekao je trener Izviđača Toni Čolina.

U Ljubuškom je Izviđač od Chamberyja izgubio 40:27, a sad im slijedi novi zahtjevan okršaj, pred navijačima u Francuskoj. Domaća ekipa je prekinula niz poraza prvo u Ljubuškom u Europskoj ligi, a onda i u francuskom prvenstvu gdje su u gostima savladali Chartres (27:22). U ovom meču je posebno briljirao bh. reprezentativac Harun Hodžić koji je skupio 17 obrana. Chambery je imao i dan više odmora spram Skauta jer su tu utakmicu igrali u petak.

 – Nadam se da ćemo biti puno koncentriraniji na početku utakmice i da ćemo bolje kontrolirati situacije sa igračem više i igračem manje. To nam je napravilo velike probleme u prvoj utakmici i probat ćemo to dignuti na veći nivo ne bi li bili „al pari“. Ako ne budemo oduševljeni okruženjem, kao što smo bili u Bukureštu, mislim da možemo imati šanse da igramo kvalitetnu utakmicu protiv njih, zaključio je Toni Čolina.

ZLATKO ŠEVO

“Mislim da se u utakmici sa Čapljinom mogao primijetiti umor u našoj ekipi zbog dosta teškog rasporeda u posljednje vrijeme. Čapljina je to dosta dobro iskoristila, ali mi smo došli do pobjede i upisali važne bodove. Sad nas očekuje utakmica u Francuskoj u kojoj ćemo pokušati popraviti dojam iz prvog susreta. Chambery je iskusna momčad, ali mi ćemo sigurno dati sve od sebe i odigrati najbolje što možemo”.

SKUPINA G

1. Fucshe        3          3          0          0          17        6

2. Dinamo       3          2          0          1          32        4

3. Chambery   3          1          0          2          4          2

4. Izviđač        3          0          0          3          -53       0

1. kolo

Fuchse – Chambery    24:22

Dinamo – Izviđač       52:24

2. kolo

Izviđač – Fuchse        22:34

Chambery – Dinamo  21:28

3. kolo

Fuchse – Dinamo       33:30

Izviđač – Chambery   27:40

4. kolo (21. 11.)

Chambery – Izviđač   18.45

Dinamo – Fuchse       18.45

Piše: Ersan Bijedić

[email protected]