DNEVNI Politika

UO UNO nije imao kvorum za donošenje odluka o raspodjeli prihoda

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UO UNO) BiH održao je danas u Banjaluci 4. sjednicu na kojoj su  usvojene izmjene i dopune Pravilnika o ovlaštenjima i ovlaštenim službenim licima UIO.

S obzirom na to da na sjednicu nije došao ministar financija u Vladi FBiH Toni Kraljević nije bilo moguće glasati o točkama dnevnog reda koji se tiču raspodjele prihoda od putarina, kao ni o Odluci o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa jedinstvenog računa za period  siječanj – ožujak 2024. godine.

Prema zakonskim odredbama i Poslovniku o radu UO UNO BiH neophodno je prisustvo sva tri ministra financija da bi se odlučivalo o ovim točkama, a sjednici su prisustvovali predsjedavajući UO UNO i ministar financija i trezora BiH dr Srđan Amidžić te ministar financija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović.

Na današnjoj sjednici nisu usvojene ni izmjene i dopune Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji UIO  zbog čega su dovedena u pitanje radna mjesta za 23 službenika Uprave.

VEZANO

Prošao Cikotić, čeka se rasplet za OSA-u i UNO

urednik

Tegeltija: Nitko tko se ogriješi o zakon neće ostati na poslu u UNO

urednik

SIPA i RAK dobili nove ‘šefove’, na čekanju OSA i UNO

urednik