DNEVNI LOKALNO

Uskoro primopredaja sabirno-distribucijskog centra poljodjelcima, evo kako izgleda (FOTO)

Piše: A. M. Musa

Poljoprivredna zadruga „Plodovi zemlje“, koja ima 185 članova i oko stotinjak kooperanata koji surađuju sa zadrugom, ovih će dana od Grada Ljubuškog na korištenje dobiti  sabirno-distribucijski centar, objekt u koji se polažu velike nade, a koji bi trebao dati značajan doprinos u razvoju poljoprivrede u ovdašnjim krajevima.

Pozitivna je to vijest, u odnosu na negativan utjecaj koronavirusa i proljetnih niskih temperatura koje su zadale muke poljoprivrednicima i prepolovile urod kultura, posebice ranog krumpira po kojem je ljubuški kraj nadaleko poznat.

Gradnja sabirno-distribucijskog centra je, naime, počela u ožujku prošle godine te je završena prva faza, površine 630 m2 uredskog, skladišnog i manipulativnog prostora. Ovih dana se privode kraju i završni građevinski radovi na uređenju dvorišta, a od prostora osiguranog kroz prvu fazu radova, 288 m2 odnosi se na rashladne komore.

U gradnju objekta uloženo je oko milijun maraka. Nešto manje od polovine ovog iznosa uložio je Grad Ljubuški, a u preostalom dijelu sudjelovali su Zapadnohercegovačka županija, Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede (IFAD) i Vlada Republike Hrvatske.

Preko sabirno-distribucijskog centra će se na domaće i tržišta Europske unije plasirati, u prvome redu, „Ljubuški rani“, ali i drugo povrće – rajčica, lubenica, kupus, mladi luk, bijeli luk…

VEZANO

Tri Ljubušanke otkrile kako su se riješile suvišnih kilograma

urednik

PK Ljubuški učinio ovo mjesto jednim od najpopularnijih na letačkoj mapi (FOTO)

urednik

INTERVJU Božo Skoko: Ljubuški predstavlja kreatora trendova ostalim krajevima Hercegovine, ali i Bosne

urednik