DNEVNI NOGOMET

Velež: Možda i najbolja utakmica otkako je Dudić trener

Nogometaši Veleža su nastavili svoj uspješni niz. Osam utakmice u prvenstvu oni su neporaženi, pobjeda protiv Borca je peta u toj seriji. Pobjeda, potpuno zaslužena jer niti u jednom trenutku gosti iz Banja Luke nisu ozbiljnije zaprijetili golu Veleža čiji golman Kjosevski skoro da i nije imao posla.


Od prvog minuta Velež je preuzeo posjed lopte, stvarao pritisak, prijetio, možda čak i ne toliko kao u drugom poluvremenu, ali je ono što je najvažnije za ekipu – u najboljem mogućem trenutku je stigao do gola. U posljednjim trenucima prvog dijela. Nakon pet minuta igre u nastavku, Velež je došao do drugog gola, a onda je poprilično grogiranog protivnika spašavao golman Pavlović. Tokom cijele utakmice, igrači Veleža su bili uspješniji u skoro svakom duelu, bili su tu na svakoj lopti, ponajbolji igrači Borca Ziljkić, Zakarić, Vranješ, bili su skoro nevidljivi.

– Nismo bili previše zadovoljni nakon Bijeljine, ali tek sada nakon ove pobjede možemo reći koliku je težinu imao taj bod izboren s čovjekom manje. Vraćaju nam se tri kartonirana igrača. Dario trenira, nadam se da će nam se i Zeljković vratiti. Dobili smo neke igrače na nekom novim pozicijama, vidjeli ste kako je Ovčina odreagirao, a bili smo prisiljeni povlačiti takve poteze, rekao je Dudić.
– Sada imam glavobolje koga staviti, ali opet bolje je da imam glavobolje zbog toga, nego zbog toga što nemam koga staviti. Vrlo je važno da je susret prošao u jednom fer i korektnom ozračju, jer puno se pričao o ovoj utakmici, nakon one prve utakmice u Banja Luci, a ovo je nekako naš najbolji odgovor. Ekipu Borca smo ugostili na najbolji način bez ikakvih tenzija na terenu. Ako bismo mogli ocjenjivati našu igru od jedan do deset, onda mislim da je ovo bila jedna osmica. Ja sam nekako uvijek takav, uvijek ima prostora za napredak, ali mislim da je ovo bila jedna od naših boljih partija otkako sam ja tu u klubu. Poticaj za dalje, da nastavimo našu borbu, da se borimo za naš cilj, a to je izlazak u Europu, dodao je šef Rođenih koji je odradio vrlo dobar skauting i prije same utakmice najavio kako očekuje defanzivni Borac, a mi bismo dodali – predefanzivini.

Još jedan gol, svoj deseti ove sezone postigao je odlični Cvijanović. Obren igra u sjajnoj formi, ovaj protiv Borca bio je njegov peti gol, u posljednjih pet utakmica. Kada Cvijanović zabija, Velež uglavnom pobjeđuje.

– Dominirali smo cijelu utakmicu. Stvorili smo šest-sedam stopostotnih šansi, dvije smo realizirali. Zaslužena pobjeda jer smo bili bolji svih 90 minuta. Igramo svoju igru, na domaćem terenu smo neprikosnoveni i možemo samo još bolje od ovoga. Vidjet ćemo što će do kraja biti, naglasio je  Cvijanović. F. I.

VEZANO

PL: Zrinjskom za naslov treba još samo pobjeda protiv Sarajeva

urednik

Rođenima tri boda protiv Širokog

urednik

Zrinjski: Na udaru obrana i napad

urednik