DNEVNI NOGOMET

Velež: Blagojević, Ikić ili Barou, tko je sljedeći?

Tko je sljedeći igrač koji će potpisati za Velež? To je pitanje koje ovih dana postavljaju navijači Veleža.

Za sada su tu dva potvrđena nova imena, Pantelić i Halilović. Činilo se kako je Ismail Dialo sljedeći koji će staviti svoje ime i prezime na ugovor sa Veležom, međutim od toga čini se neće biti ništa. Ovaj mladi 20-godišnji igrač koji je počeo u Arsenalu, kasnije igrao po amaterskim ekipama Engleske, svoju epizodu je tokom priprema završio.

Prvi koji bi mogao potpisati ugovor je već provjereni igrač koji je igrao za Velež ranije, koji je upravo iz Veleža otišao u Željezničar u vrijeme dok je Amar Osim bio trener. Jovan Blagojević ima 34 godine, dovoljno iskustva i samo je pitanje njegove uloge u ovoj postavi Veleža. Koliko i kakvu će imati, jer Osim je itekako dobro upoznat s kvalitetama ovog igrača.

Ono što je jako zanimljivo, činjenica je da je od prvog treninga Osim odlučio pružiti šansu igraču koji je na pomalo čudan način skrenuo pažnju na sebe. Radi se o mladom, 19-godišnjem igraču iz Obale Slonovače, Stephaneu Barouu koji je došao zimus – Veležu se priključio na pripremama u Turskoj. Kao mlad igrač priključen je juniorskom pogonu, ali je radio i trenirao sa seniorima. Međutim, ne dugo, jer je uhapšen zbog optužbi za silovanje.

Na kraju je ipak oslobođen optužbe pa će nastaviti raditi i trenirati s ekipom. Naravno da će mu biti teško uhvatiti pravi ritam, ali ono što je najvažnije čini se kako Osim ne odustaje od ovog mladog igrača koji je bio starter u Zenici – u onom porazu od Čelika (1:2) u prvoj testnoj utakmici ovog ljeta.

Rođeni su trenutačno na Kupresu, tamo bi se prema najavama trebao pojaviti još jedan novi igrač, stoper Frano Ikić kojeg Osim također poznaje i koji neku vrstu probe vrlo vjerojatno ne bi trebao prolaziti. Hoće li se Ikić pojaviti i hoće li on biti eventualno novo ime u rosteru Veleža za iduću sezonu, znat ćemo za koji dan. F. I.

VEZANO

Velež: Produžili s drugim strijelcem

urednik

Zrinjski: Jakirović smatra da će odluka pasti u Kišinjevu

urednik

Velež: Kako u Kupu iznenaditi rivala koji ih odlično poznaje?

urednik