DNEVNI NOGOMET

Velež čeka euro-rivala: I Alashkert i Hamrun imaju svoje adute

Ždrijeb je ranije odlučio da će Velež u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv boljeg iz dvomeča Alashkert (Armenija) – Hamrun Spartans (Malta)… a trenutno, nakon njihove prve međusobne utakmice, čini se da su bolji – Armenci.

Prva utakmica je odigrana i svakako da je napokon Amar Osim mogao vidjeti o kakvim ekipama se radi, kakav bi to protivnik mogao dočekati njegove Rođene u 2. kolu kvalifikacija za Konferencijski ligu. Armenci su dobili prvu utakmicu minimalno, jedini gol je u ranoj fazi postigao jedan od najiskusnijih u postavi, 32-godišnji Artak Yedigaryan.

Domaća ekipa odigrala je u formaciji 4-5-1 sa najisturenijim Kolumbijcem Diazom. Među prvih 11 trenera Barseghyana našla su se trojica Brazilaca, Tiago Cametá, James i Thiago Galvão. Međutim, ni gosti nisu ono što bi se reklo, za odbaciti… jer imaju i onih svojih aduta, imali su i svojih prilika i svakako se neće lako odreći drugog pretkola. Da, imaju taj gol zaostatka, ali daleko od toga da je to neki nenadoknadiv zaostatak.

Na klupi Hamrun Spartansa je čovjek koji izuzetno dobro poznaje malteški nogomet – Srbin Branko Nišević. Bio je izbornik omladinske reprezentacije Malte, a potom je vodio Hibernians, tri sezone. Jednu sezonu je odradio na klupi Gzira Uniteda pa je bio pomoćni trener u reprezentaciji. Obavljao je i ulogu sportskog direktora u ekipi Sliema Wanderersa, za koju je svojevremeno i igrao.

Njegova ekipa igra u formaciji 4-3-3, u ovoj prvoj utakmici koristio je vrlo neugodnu trojku prema naprijed Dodo – Mashike – Jonny. Gledajući statistiku, prikazano na terenu, moglo bi se čak reći da je Hamrun bio bolji, međutim, treba pričekati, vidjeti, što će se dogoditi u uzvratu. Tek onda će Osim i društvo moći početi neke konkretne planove po pitanju taktike u toj prvoj europskoj utakmici.

Dotad, dok Armenci i Maltežani ne odigraju uzvrat, Veležovci se mogu fokusirati samo na prijateljske mečeve, a dosad su igrali protiv: Čelika (1:2), Sloge Doboj (3:2), Varaždina (0:3), Slobode (0:1) i ovog petka na Pecari protiv Širokog. F. I.

VEZANO

Novi mostarski poredak: Jedna ‘čudna sezona’ ili…

urednik

Široki čeka Sarajevo: Barbarić čeka svoju prvu pobjedu

urednik

Kosta Manev ipak odlazi

urednik