DNEVNI NOGOMET

Velež danas u Trebinju s jednim ciljem: Ponoviti Željezničar!

Nakon eliminacije iz Europe, Velež je odigrao tri utakmice, dvije prijateljske i jednu prvenstvenu. Upisane su tri pobjede, postignuto je devet golova. Nije malo bez obzira što su dvije od tri bile protiv Radnika iz Hadžića i GOŠK-a, ali ono što je vidljivo, jeste da je ipak ona pobjeda protiv Željezničara stvarno došla u pravom trenutku.

Atmosfera je sada, nakon 3:1 protiv Želje u Gabeli, puno bolja. Pritisak na novog trenera, igrače, posebno nove, ipak je manji. To znači da bi danas u Trebinju Velež mogao ponuditi možda čak i jedno bolje lice, nego što smo vidjeli u Posušju i kontra Željezničara. Ohrabrujuće je između ostalog i to što se u postavu vraća Haris Ovčina, dok su Radovac i Halilović još uvijek pod upitnikom.

S druge strane, za Leotar će ovo nakon četiri gostujuća kola biti prva utakmica na domaćem terenu. Igrom slučaja, Leotar je gostovao Željezničaru, Slogi, Zrinjskom s kojim je mijenjao domaćinstvo, dok je u prošlom kolu minimalno poražen na Pecari. Prošle sezone se Leotar mučio, ali je u završnici nekako pronašao put do ostanka. Sada bi nakon eventualnog neuspjeha u petoj utakmici zaredom opet upao u velike probleme pa je susret kontra Veleža prilika da se nešto promijeni.

Novak u redovima Veleža, Đorđe Pantelić, postigao dva gola protiv GOŠK-a, u prvenstvu još nije bio strijelac, ali je u Posušju po ulasku s klupe bio asistent za izjednačenje, u duelu protiv Željezničara asistirao za 3:1. – Čeka nas težak protivnik, ekipa koja je bez pobjede pa će protiv nas probati doći do prve. Mi smo trijumfom protiv Željezničara dobili na samopouzdanju, polako hvatamo pravi ritam i sigurno je da ćemo učiniti sve da ostvarimo dobar rezultat. Ako budemo dobri kao u duelu protiv Željezničara, vjerujem kako pobjeda neće izostati, poručio je Pantelić koji još nije bio starter u prvenstvu. F. I.

VEZANO

Zrinjski: Kampanja obrane naslova nije izmakla kontroli, ali množe se pitanja

urednik

Velež: U Armeniju ili na Maltu

urednik

Kup BiH: Velež prema Europi gleda preko Pecare

urednik