DNEVNI NOGOMET

Velež: Dudić zadovoljan, ali nešto ga ipak muči

Druga provjera u pripremnom periodu i uvjerljiva pobjeda. Iako nikada rezultat posebno u ranoj fazi priprema nije u prvom planu, čistih 3:0 protiv Širokog Brijega pokazatelj je da Rođeni dobro rade i da Feđa Dudić itekako može biti zadovoljan. Ali – ima i ono ‘ali’…


U odnosu na susret prije četiri dana na Poljudu, Feđa Dudić je napravio određene izmjene u prvoj postavi. Ostali su tu golman Bogdanović, defanzivci u zadnjoj liniji, Radović, Zeljković, Ćosić, Hasanović na mjestu zadnjeg veznog, odnosno Dejanović na boku ili bolje rečeno na krilu. Od prve minute ovaj put su zaigrali Zvonić umjesto Isića, Pršeš, Brandao i vrhu napada novak Haskić. U tom prvom poluvremenu Velež je postigao dva gola, ali je opet bilo dovoljno prostora za protivničke igrače u toj ranoj fazi utakmice – slično kao i protiv Hajduka. I to su svakako stvari na koje trener, ali i ekipa, moraju obratiti pažnju. Baš kao i kod prekida. Svjestan je toga Feđa Dudić – prekidi Rođene muče već duži period.

– Mogu biti zadovoljan. Ovo je nastavak dobrog rada od utakmice u Splitu, prezentirali smo jako dobru i kvalitetnu utakmicu. Pobjeda zaslužena, možda malo previsoka, imao je i Široki Brijeg u prvom poluvremenu priliku postići gol, ocijenio je Dudić.


– Dobro radimo, dobro trčimo, dobri smo na posjedu lopte, na tranziciji po izgubljenoj lopti. Da, imamo problem na prekidu, gdje nam protivnici opet stalno pucaju, stalno su na lopti prije nas. Ali, evo rani je period priprema, tako da ćemo na to obratiti pažnju. Momcima čestitke, želimo nastaviti ovako. Na dobrom smo putu, ima još mjesec dana do početka prvenstva, dodao je šef Rođenih pa se osvrnuo na igru novaka.


Haskić je uspio postići gol, Bajrić je opet dobio svoju minutažu. A Bajrić može pokriti mjesto stopera, koje je još uvijek upražnjeno… – Haskić i Zajmović su postigli po gol. Snaći se u onoj situaciji kod Haskićevog gola, vidi se da je to neka rutina, moraš imati nos za gol da postigneš onakav gol. Zajmović je ponudio prelijepo rješenje, potkopao je loptu. Sigurno da je dobro kada napadači daju golove, pored toga rade dobro u defanzivi što ja tražim od njih.
Bajrić još nije postao taj stoper kojeg Rođeni traže, ali…


– Stopera i dalje tražimo, ali ako dovedemo nekoga, onda to neće biti samo reda radi, da se broj popuni. Ako ga dovedemo, dovest ćemo ga da bude bolje od ovih koje imamo. Bajrića moram pohvaliti, momak je pokazao kroz ove minute da se itekako može računati na njega. Zašto dovoditi nekog igrača koji je kvalitetom tu negdje ili ispod pa da smanjimo prostor momku? Volimo više njega isforsirati i dati mu priliku, pogotovo jer je i zaštićeno godište, dodao je na kraju Dudić. F. I.

VEZANO

Velež: Tri najslabije pozicionirana kluba otkidala su im bodove…

urednik

Velež: Do Antalije nismo vidjeli ništa novo…

urednik

Velež: Dudić ima jednostavan recept za izlazak iz mini krize

urednik