DNEVNI NOGOMET

Velež: Elfsborg za vikend pokazao da je i dalje favorit

U situaciji kakvoj jeste, Feđa Dudić nema previše prostora za manevar. Vidjelo se to u zadnja dva prvenstvena duela koja su žrtvovana za veći cilj, a koji se i ovog četvrtka nazire negdje u daljini.


U domaćem prvenstvu, a neka tri dana prije europske utakmice, šef struke Veleža Feđa Dudić na teren može poslati onu najbolju postavu koja to jeste u tom trenutku, koja bi možda mogla riješiti pitanje pobjednika i prije završnice utakmice… ali koja bi jednako tako mogla podbaciti, s tim da bi se dio igrača potrošio, neki možda i ozlijedili.

Druga solucija, za koju se proteklog vikenda u Bijeljini strateg Veleža ipak odlučio, jeste kombinirani sastav s mogućim kvalitetnim izmjenama – ako zatrebaju. U oba slučaja, Rudar pa Radnik, taj izbor nije donio puno toga dobroga ekipi, jer je osvojen tek jedan bod. Protiv Radnika se u drugom poluvremenu vidjela ta razlika – vidjelo se da bez obzira koliko pričali o toj nekoj širini rostera, Velež je još uvijek daleko od toga da Dudić može računati na 17-18 igrača jednake ili približno jednake kvalitete.

  • Mogli smo u drugom poluvremenu i pobijediti, ali ne bi bilo zasluženo, rekao je Dudić nakon 1:1 u Bijeljini.
  • Radnik je bio odličan u prvom dijelu, ušao je onako kako treba, a kako smo mi igrali – vidjeli ste sve po tome koliko sam izmjena napravio na poluvremenu. Kreneš na put s mislima da malo spasiš ekipu i poštediš je jer igramo četiri utakmice u deset dana, drugi momci dobiju šansu, a oni samo potroše 45 minuta – da se poslije moramo vaditi. Na kraju se dogodila situacija s golmanom (crveni karton Bogdanovića op. a.), dobro je što nismo izgubili, dodao je šef Rođenih koji se sada okreću novom europskom izazovu, Elfsborgu na Grbavici.

    Rezultat iz prvog susreta Veležu daje za pravo da se nada još jednom iskoraku, jednom velikom podvigu, ali samo to. Navijači će napraviti euforiju, mediji također, ali Velež će na terenu ovisiti sam o sebi. I samo sam sebi kao ekipa može pomoći. Možda Elfsborg nije impresionirao u prvoj utakmici, ali i dalje je to ekipa koja je favorit u ovom međusobnom duelu protiv Veleža. I dalje oni imaju dovoljno kvalitete – da ne izgore u uzvratu.

    A u prvenstvu su za vikend odradili posao, dobili su utakmicu uvjerljivo, sve je bilo gotovo nakon pedeset minuta igre. Leo Vaeisaenen, Marokhy Ndione i Jeppe Okkels bili su strijelci protiv Degerforsa (3:0). U formaciji 4-3-3, Jimmy Thelin je na teren poslao postavu u kojoj su bili Tim Rönning – Christopher McVey, Maudo Jarjue, Leo Väisänen, Simon Strand – Frederik Holst, Andre Römer, Marokhy Ndione – Jeppe Okkels, Per Frick Alexander Bernhardsson. U odnosu na utakmicu protiv Veleža, nije bilo Alma, Gojanija i Larssona. Christopher McVey je zaigrao na poziciji desnog beka, sjajni Marokhy Ndione je dobio prilika iza leđa Fricka, dok je od prve minute krenuo i Alexander Bernhardsson, ali je on ostao na terenu samo 17 minuta – morao je izaći zbog ozljede. Njega je zamijenio Ahmed Qasem.

    U drugom dijelu susreta su ušli s klupe Robert Gojani, Samuel Holmen, Jacob Ondrejka te Simon Olsson. Olsson koji je određeno vrijeme imao problema s ozljedom i ovaj nastup za njega je bio – povratnički. F. I.

VEZANO

Velež: Ovčina ipak ostaje

urednik

Dudić nakon Želje: Podbacili nositelji igre iz euro-utakmica

urednik

FK Velež: I uzvrat s Coleraineom bit će težak

urednik