DNEVNI NOGOMET

Velež: I dalje izvan pravog ritma, ali…

Teren još nije završen, a kad će biti – ne znamo. Za normalan svijet to je obična promjena travnate podloge, no kod nas se to radi po ‘principu otkrivanja tople vode’ pa se sve zakomplicira, između ostalog i kampanja Rođenih.

U ovom trenutku imamo Ligu u kojoj sedam od dvanaest klubova svoje domaće utakmice igra van svog grada, na nekom drugom stadionu. Što se na ovim prostorima događalo tek u poslijeratnom periodu, a danas se događa još u Ukrajini – gdje je rat. Sve je krenulo tako da je Veležova Uprava, iako je stadion Rođeni imao sasvim solidnu travnatu podlogu, odlučila da među prvima krenuti u obnovu, a čini se da je to bio krivi izbor. Jer mogli su Rođeni pričekati, vidjeti kako se stvari razvijaju na nekim drugim stadionima. Usput, mogao je recimo Velež u prvom dijelu sezone iznajmljivati stadion Igmanu (u međuvremenu odabrao domaćinstvo u Doboju kod Kaknja), možda i nešto novca zaraditi… ovako je sve otišlo u suprotnom smjeru – ‘domaća gostovanja’ u Gabeli, termini utakmica koji baš nisu idealni.

Mnogi su skloni tvrdnji kako bi Velež na svom stadionu sigurno uzeo koji bod više, posebno u ovim utakmicama koje su u Gabeli završile bez pobjednika (Igman, Sarajevo, Posušje). I ono što je puno važnije, zdravstveni bilten bi dobrim dijelom bio drugačiji. Ovako ‘Nemocnice na kraji mjesta’ (nekada popularna češka serija Bolnica na kraju grada) još traje pa je tako Pavić, koji je stradao u susretu protiv Tuzla Cityja, i dalje u autu, kao i Muminović pa je njihov povratak pod velikim upitnikom.

Radovac se vraća  

Samir Radovac, bio je najveća enigma, jer službeno – on je imao kroničnu ozljedu pubične kosti, a kada se oporavio, dobio je virozu gastrointestinalnog trakta. Međutim i to je čini se iza njega i uskoro bi smo ga mogli barem vidjeti u rosteru, mada je realno još uvijek teško očekivati neku značajniju minutažu u idućih par kola.
Na terapijama je i Dževad Sijamija, dok su se Blagojević i Šikalo vratili, kao i golman Jovičić, ali sada je tu pitanje minutaže, jer su za sada Bogdanović i Nanić prvi i drugi čuvar mreže. Ozljeda (zadnje lože) također muči napadača Nermina Haskića i on bi mogao propustiti i ovu nadolazeću utakmicu protiv Igmana. Tima koji je na 12 bodova i koji je kao i Velež prema prikazanom na terenu mogao imati koji bod više na svom kontu.  Ekipa je to koja igra otvoreno, što bi moglo odgovarati Veležu. Koji još uvijek, a ušli smo u drugi krug prvenstva, nije uhvatio pravi ritam. Još uvijek je puno oscilacija u igri, ‘rollercoster’ traje, što protivnik nekada zna, nekada ne zna kazniti.

Prilika u domaćim utakmicama

Ono što Rođene muči, jeste ta realizacija – jer je stvoreno puno više prilika od tek 12 postignutih golova. Istovremeno, što donekle može biti ohrabrujuće, činjenica je da je Velež u silne promjene postave, posebno zadnje linije, primio deset golova. Manje su golova primili samo Zrinjski i Široki Brijeg. I čini se kako bi sve promijenila jedna pobjeda koja bi napokon pomakla ekipu prema naprijed.
Sloboda i Leotar bit će ovomjesečne domaće prvenstvene utakmice pa bi Velež tu mogao imati dobru šansu popraviti bodovni saldo. Međutim u ovoj Ligi, to je pokazao njen dosadašnji tok, teško je više bilo što prognozirati. 

………………………………………..


Anterfile

Veležov listopad

Igman – Velež (1:1)
Zrinjski – Velež*
Velež – Sloboda (1:1)
1/16 finala Kupa
Željezničar – Velež (1:3)
Velež – Leotar (0:1)
*Zaostala utakmica,
u zagradama rezultati
prvog kruga


VEZANO

Velež: Dudić razmišlja i o derbiju pa mora kombinirati

urednik

PL: Danas igraju Široki, Sarajevo…

urednik

Velež: Što se uradilo u Antaliji, pokazat će Posušje

urednik