DNEVNI NOGOMET

Velež: Jusufbegović ima vjeru u aktualni igrački kadar

Službeno od 1. prosinca, Velež ima novog trenera. Novog uvjetno rečeno, jer je Nedim Jusufbegović bivši igrač i trener Rođenih.

Već u periodu od 2013. do 2015. godine, kroz 43 utakmice, Nedim Jusufbegović vodio je Velež s klupe. Nakon toga je radio u Gradačcu, GOŠK-u, Čeliku, Igmanu te reprezentaciji BiH, kadetskoj. Dugo ga kao TV- komentatora gledamo u analizama, najavama utakmica, kako klubova Premijer ligi BiH, tako i na europskoj sceni. Što znači da domaće prvenstvo itekako dobro poznaje. Samim tim i Velež. Od igrača koji su tu u ovoj postavi, Jusufbegović je u tom svom mandatu trenirao Zvonića i Blagojevića…


– Pratio sam Premijer ligu maksimalno. Ekipu poznajem, s nekima sam radio kao trener. Kada je u pitanju stručni stožer, on će biti sastavljen od domaćih ljudi, trenera, tek je ostalo pitanje kondicijskog trenera, rekao je pa se dotaknuo rada prethodnika i ciljeva.
– Apsolutno vjerujem u ovaj igrački kadar, mislim da može ostvariti i bolji rezultat nego što je to ovaj sada, kao i bolji dojam. Imam razumijevanja za trenera koji bio ovdje prije mene, kako Osima, tako i Rahimića, Dudića, nadam se da ću se svojim stručnim stožerom nasloniti na taj rad i unaprijediti igru Veleža.


Jasno, kao bivši igrač i evo drugi puta trener, Jusufbegović se lako mogao uhvatiti u zamku emotivnih poruka, ali ju je ipak izbjegao…
– Nisam čovjek od populizma i neke demagogije, mislim da je profesionalizam na prvo mjestu, trenerski rad, želja da se napravi jedan iskorak. Velež kao klub, za mene je sjajna prilika, da probamo to zajedno ostvariti, naglasio je Jusufbegović koji je posljednji put Velež s klupe vodio u uzvratu četvrtfinala Kupa BiH 2015., kada je Velež eliminiran od Zrinjskog 0:2. F. I.

VEZANO

Velež: Do Antalije nismo vidjeli ništa novo…

urednik

Velež: Osim zasad ima podršku Uprave

urednik

Imaju li premijerligaši uopće odgovore na pitanja iz Saveza?

urednik