DNEVNI NOGOMET

Velež: Klafurić nastavio s pobjedama, Kup može doći

Treća pobjeda u nizu. Rezultat koji je Veležu došao kao naručen. Pobjeda koja je utvrdila formu, ali i naviku novog šefa struke – da pobjeđuje. Kup gostovanje u Visokom može doći.

– Čestitam igračima oba tima, posebno na karakteru, Sloga se dva puta vraćala, to se može samo uz veliko htjenje.

Riječi Dejana Klafurića nakon 4:2 domaćeg trijumfa kontra Sloge, u kojem se s tri gola istaknuo Nermin Haskić (16., 41., 87.), koji je eto u toj jednoj utakmici zabio kao u svim dosadašnjima, a račun je otvorio upravo u dvama susretima koji su prethodili – protiv Željezničara (1:0) i Igmana (4:2).

No, Haskić nije bio jedina dobra vijest. Bilo ih je više, jedna od njih je i prvi ovosezonski gol Adnana Džafića koji je samo dvije minute prije slavlja propustio iskoristiti jedanaesterac, a definitivno je bilo dobro vidjeti i dovoljan broj prilika za jednu ovakvu pobjedu. Mada sve, jasno, nisu iskorištene.

Sve u svemu, Klafurić je mogao biti zadovoljan, s tim da je bilo detalja koji ipak nisu funkcionirali.

– Utakmica je u prvih pola sata bila jako dobro otvorena s naše strane, ali nismo iskoristili neke prilike prije prvog gola. Sloga je prijetila kontranapadima, znali smo za njihove kvalitete, da su defanzivno dobra organizirana ekipa, da imaju igrače koji znaju iskoristiti prostor u tranziciji. Tu je bio taj propust da smo u tom prvom bloku stajali predaleko od igrača… zadnja linija stajala je prenisko, jednostavno smo ostavljali prevelik prostor igračima Sloge.

Odnosilo se to na period prije nego je zbog nevremena na stadionu nakratko nestalo struje, koje jedno vrijeme nije bilo ni prije početka duela, a onda je Velež zaigrao nešto drukčije te riješio utakmicu.  

– Izmjene smo napravili svjesno, a svi igrači koji su ušli, Mlinarić, Džafić, Halilović, Peco, Kadrić, svi odreda su donijeli jednu dobru energiju.

Velež trenutno definitivno ima energiju koja se traži, što je dobra vijest i uoči prve runde Kupa i gostovanja u Visokom kod Bosne ove srijede. S. N. 

Tablice omogućuje Sofascore

VEZANO

Zrinjski: Jakirović se i dalje uzda u napredak u igri, a ima i računicu za Europu

urednik

Zrinjski: Kapetan se ne opterećuje osvetom

urednik

Arhitektura Mostara na markama Hrvatske pošte Mostar

urednik