DNEVNI NOGOMET

Velež: Kodro uvjeren da prvi Kup meč sa Širokim neće ništa odlučiti

U Veležu su uvjereni da prva utakmica sa Širokim neće dati odgovor na pitanje tko će u polufinale Kup – oni ili Širokobriježani?


U studenom 2020. godine, na istom mjestu, Velež i Široki Brijeg igrali su utakmicu osmine finala Kupa BiH.  Jedan susret koji je odlučio gol Stipe Jurića u 39. minuti utakmice. U početnoj postavi Veleža su tada bili Bihorac, Ćivić, Dario, Osmić, Cvijanović, Mulić, igrači od kojih su neki napustili ekipu po završetku iste, prije početka ove sezone ili na polusezoni.

Mijenjali su jedni, mijenjali su drugi igrački kadar. Od te utakmice do danas odigrali su tri prvenstvene i niti u jednoj nije slavio domaćin. Dva puta slavio je Velež na Pecari, posljednja utakmica, u Vrapčićima, završila je bez pobjednika, bilo je 1:1. Rezultati iz tih posljednjih utakmica potvrđuju činjenicu da je u dva duela Veleža i Širokog Brijega sve moguće. Ekipe se odlično poznaju, 26. siječnja su posljednji put odmjerili snage u prijateljskoj utakmici. Velež je slavio 3:0, golovima Haskića, Ćosića i Zajmovića.

– Istina je da se dobro poznajemo, ocijenio je Mustafa Kodro, pomoćni trener u stručnom stožeru Veleža.
– U pripremnom periodu odigrali smo tu utakmicu i nema nekih nepoznanica, niti kod nas niti kod njih. Jednako tako, ambicije su iste i kod nas i kod njih, jer želimo izaći u Europu. Tako da mislim kako prva utakmica neće dati odgovor na pitanje tko ide u polufinale. Vjerujem ipak da će druga utakmica biti odlučujuća, dodao je Kodro.

Protiv Željezničara je Velež na startu proljeća krenuo u formaciji 3-5-2 koja nije dobro funkcionirala pa je u na poluvremenu Feđa Dudić napravio dvije promjene. U igru su ušli Tarik Isić i Alen Dejanović, dok su u svlačionici ostali Adin Bajrić i Đani Salčin… pa se mijenjala i formacija. Ostaje pitanje za koju taktiku će se odlučiti Dudić ovog puta, s koliko rizika će se krenuti? Jer ipak se radi o prvoj utakmici četvrtfinala. F. I.

VEZANO

Velež: Što se uradilo u Antaliji, pokazat će Posušje

urednik

‘Ne valja učiti na svojim greškama, valjda to bude bolje protiv Zrinjskog’

urednik

Tuzla dolazi Veležu: Jovićev tim je u ritmu…

urednik