DNEVNI NOGOMET

Velež: Koliko Rođeni u ovom trenutku mogu na Tušnju?

Feđa Dudić je ponudio ostavku, Uprava ju odbila i Velež se sada što prije mora vratiti u ustaljeni ritam, po mogućnosti rezultatski uspješan. Koliko će to biti moguće, otkrit će već gostovanje na Tušnju, zakazano za ponedjeljak.

Do susreta sa Slobodom vremena je dovoljno, još tri dana za pripremu. U običajnom terminu, jednom dnevno se radi, određeni su i treninzi po jakoj kiši. Gledajući treninge slučajni promatrač, slabo upućeni, rekao bi da se u posljednje vrijeme nije ništa događalo. Što u jednu ruku može biti pokazatelj da je ekipa spremna, ono što bi se radnički reklo ‘zasukati rukave’ i zapeti u idućem periodu. Međutim još na presicama je Dudić znao reći kako na treninzima sve izgleda dobro, čak idealno, daleko od onoga što vidimo na terenu za vrijeme utakmice.

Naravno, problemi su već uobičajene prirode što se tiče sastava pa ni ovaj put Dudić ne računa na trojicu važnih igrača – Mehmeda Ćosića, Samira Zeljkovića i Nemanju Anđušića… a to će reći da će morati ‘kemijati’ u postavi.
S druge strane, Velež čeka Sloboda koja je najugodnije iznenađenje prvenstva. Koja je nakon Zrinjskog u Premijer ligi, šest utakmica bez poraza – što u Kupu, što u prvenstvu. Donekle  olakšavajuća okolnost za Velež leži u činjenici da je od tih šest utakmica Sloboda nadigrala samo Radnik, bilo je 3:0.
Feđa Dudić vjerojatno ni sam nije mogao očekivati da će nakon onakve prošle sezone, već ove doći u situaciju kakvoj je bio tamo negdje početkom kolovoza 2019. godine. Tada je preuzeo Velež u situaciji kada je ekipa bila na nula bodova nakon prva tri kola, bila je zakucana na dno i slijedio je gostovanje baš protiv Slobode.

Tada je u razmaku od samo par dana Dudić uspio koliko toliko ekipu vratiti u život pa je teško osvojeni bod predstavljao ohrabrenje za nastavak. Dvije godine i par mjeseci kasnije, Velež zajedno sa Dudićem u sličnoj situaciji. Nije baš na bodovnoj nuli, ali igra ne ohrabruje ni sve ono što se događalo u posljednjih nekoliko kola. Možda je ružno gledati na taj način, ali čini bi se da bi opet Rođeni mogli biti zadovoljni ukoliko ostanu neporaženi. F. I.

VEZANO

Radovac najbliži poziciji zadnjeg veznog

urednik

Velež: Ovo je vrlo, vrlo važan tjedan

urednik

Velež: Trideset posto? Tuzla City će pokazati ima li efekta

urednik