DNEVNI NOGOMET

Velež: Korak po korak, Osim rješava križaljku

Amar Osim ima prvo pojačanje koje je osobno htio. Dinamika kreiranja ekipe lagano poprima željeni izgled.

– Obavještavamo naše članove, navijače i prijatelje Kluba da je dogovorena suradnja sa Emirom Halilovićem, koji je stavio potpis na dvogodišnji ugovor. Emir Halilović rođen je 04. 11. 1989. godine u Zvorniku. U Velež dolazi iz Zalaegerszegi TE FC, za kojeg je u zadnjoj sezoni odigrao 30 utakmica, izvijestio je klub koji bi ovih dana trebao predstaviti još jedno iskusno ime u vezi, Jovana Blagojevića.

Za razliku od Halilovića koji je i ranije htio u Velež, ali se dogovor tada nije uspio realizirati, Blagojević se zapravo vraća u staro jato – jer je Rođeni bio 2015., nakon čega je otišao na Grbavicu, gdje je Osim izgradio najveći dio trenerske karijere, radio i kao menadžer. Ukratko, Osim će dobiti dvojicu igrača koje želi u kadru, nisu to imena koja će jednostavno ‘pojačati broj’, čime će sigurno dodatno narasti njegovo zadovoljstvo koje je dolaskom u Mostar od potpisa ugovora stalno isticao.

Prethodno je potpisao Đorđe Panetić, sa posudbe iz Travnika vratio se Dževad Sijamija, a to sa Halilovićem i Blagojevićem sigurno neće biti sve. Bit će još novih imena u kadru, koji je jučer kontra Čelika odradio i prvu provjeru ovog ljeta – upisan je poraz 1:2.

Uslijedit će za Rođene zatim i prvi od dva planirana odlaska na Kupres na kojem će se zapravo – brusiti forma za Premijer ligu i 2. pretkolo Konferencijske lige, natjecanja koja će startati u par dana razmaka. PL kreće 16., a Velež svoju euro-kampanju u 2. pretkolu KL otvara 21. srpnja.

Kako je već poznato, Rođeni će na startu novog, drugog vezanog izlaska na euro-scenu, igrati protiv boljeg iz duela Alaškert – Hamrun Spartans.  S. N.

VEZANO

Velež: Split će pokazati kako stoje pred proljeće

urednik

Zrinjski: Osiguran TV prijenos iz Kišinjeva

urednik

Velež: Rođeni na Malti moraju imati posjed

urednik