DNEVNI NOGOMET

Velež: Odlasci, dolasci uglavnom u domeni spekulacija

MOSTAR, 13. srpnja (FENA) - Nogometaši Veleža u srijedu, 14. srpnja, putuju u Sjevernu Irsku gdje će u četvrtak igrati protiv Coleraine u uzvratnom susretu prvog pretkola Uefine Konferencijske lige. (Foto FENA/Ivan Rozic)

Nakon poraza od Radnika na domaćem terenu situacija nije izgledala dobro, nimalo. Feđa Dudić je sidro već bio izvukao iz vode, činilo da odlazi iz mirne luke, međutim, ove jeseni nekako se Velež navikao da na dijagramu njegovih rezultata bude puno onih linija koje idu žestoko gore – dole.


Velež je minule jeseni imao mini seriju od pet utakmica bez pobjede u kojoj su osvojena samo dva boda, dok je u posljednja četiri susreta od dvanaest uzeo osam. Slika se svakako popravila nakon dva vezana trijumfa u gostima pa ćemo kada se podvuče crta vidjeti da je Velež opet u duelima protiv najboljih bio više nego solidan.

U dvije utakmice protiv Sarajeva uzeo je četiri boda, baš kao i kontra Širokog Brijega, nije izgubio na Grbavici, tek je protiv Zrnjskog u dva susreta ostao na nuli. S tim da recimo protiv Tuzla Cityja tek treba igrati kući, baš kao i protiv Željezničara. Međutim, u susretima protiv ekipa iz drugog dijela tabele, Velež je napravio malo. Bod protiv Rudara i Radnika iz četiri utakmice je premalo. Naravno, ne treba zaboraviti niti činjenicu da su Veležu oduzeta tri boda, ali to je neka druga priča…


Ukupan dojam nije loš. Da je moglo bolje, moglo je. Da su očekivanja bila veća, jesu. Ali svi ovi rezultati postaju prošlost. Sada slijedi itekako važan period u kojem će se vući vrlo važni potezi. Argentinac Dario već je bivši, po spekulacijama to bi mogli postati i Zubanović te Kačavenda, dok su mediji Ovčinu povezivali s Rijekom, a Pršeša s Tuzla Cityjem. Na isti način, prije svega kroz portale, spominju se imena golmana Jasmina Burića, mladog defanzivca Adina Bajrića, pa čak i napadača, nekadašnjeg igrača Hajduka, Francka Ohandze koji je daleko os svojih najboljih igračkih dana.
Koliko su te spekulacije bile prave informacije, pokazat će vrijeme. Iako realno, ovo je rana faza, a znamo kako se stvari razvijaju kada su u pitanju ti transferi.

Ono što je čini se izvjesno, prozivku na stadionu Rođeni će obaviti 13. siječnja. Glavni dio Rođeni će odraditi u Turskoj i to od 3. do 15. veljače, a u planu je odigravanje šest pripremnih utakmica. F. I.

VEZANO

Zrinjski: Pobjeda u duhu derbija, pragmatična

urednik

Velež: Dolazak Amara Osima automatski povlači priču o većim ambicijama

urednik

Dudić nakon Želje: Podbacili nositelji igre iz euro-utakmica

urednik