DNEVNI NOGOMET

Velež: Pecara kao moguća prekretnica

Dugo vremena je Velež istovremeno igrao protiv Širokog Brijega, ali i protiv tradicije. Međutim, situacija se posljednjih par sezona promijenila, što je uoči subotnjeg gostovanja na Pecari sigurno jedan od detalja koji će pomoći razmrdati ne baš sjajnu atmosferu.

Od zadnjih pet prvenstvenih duela sa Širokim, Velež je dobio četiri, tek je jedan završio bez pobjednika, s tim da je na Pecari Velež slavio dva puta. Ove subote na Pecaru Velež dolazi prije svega ohrabren tom činjenicom, ali i svjestan da protiv sebe ima jednu sasvim drugačiju ekipu, koja je sjajno iskoristila svoju priliku u sezoni bez Europe. Široki Brijeg je imao jednu odgodu, tek susreta protiv Zrinjskog i uhvatio je jedan dobar ritam.

Tri pobjede, dva remija, u pet odigranih utakmica. Velež ima jedan poraz, što na prvu i ne izgleda strašno, međutim, problem leži u poprilično neuvjerljivoj igri. Posebno u susretima kontra Leotara i Igmana. Sada u taboru Veleža vjeruju kako upravo na Pecari mogu napraviti neku vrstu prekretnice u svojim igrama, ali i rezultatima. Zanimljivo, od početka sezone ovo će za Velež biti prva utakmica u večeranjem terminu. Sve dosadašnje je odradio u dosta teškim uvjetima, po vrućini, sparini. Ali Rođeni i dalje imaju problema s ozlijeđenim igračima. Lista nije mala, tu su Radovac, Blagojević, Halilović, Ovčina, Bajrić, Muminović od ranije.

– Nećemo kukati, roster je isti kao i posljednju utakmicu protiv Igmana. Čeka nas jedan protivnik koji je od svih ekipa u ovom trenutku možda u najboljem ritmu. Imaju nekolicinu pojedinaca koji mogu odlučiti utakmicu. Gledali smo ih, vidjeli i neke slabosti koje vjerujem da možemo iskoristi, kaže Adin Mulaosmanović, pomoćnik u stručnom stožeru Amara Osima.

– Atmosfera u svlačionici je dobra, momci su radili dobro i vjerujem kako ćemo na Pecari odigrati jednu utakmicu u kojoj ćemo ostvariti i jedan dobar rezultat, dodao je. U tjednu iza nas, Amar Osim je odlučio s ekipom odraditi još jednu trening utakmicu – ovaj put na jednoj strani su bili seniori, na drugoj juniori, međutim prema najavi samog Mulaosmanovića, promjena u rosteru neće biti, ali pitanje je hoće li u formaciji?

Protiv Igmana je Velež bio u postavi 3-5-2, sa Sijamijom i Haskićem u vrhu napada, a sustav koji u posljednje vrijeme preferira Osim pokazao je određene slabosti, posebno zadnja linija koja nije uigrana, što i nije neobično s obzirom na stalne izmjene u istoj. Dobra igra, eventualno pobjeda svakako bi vratili onu željenu atmosferu koje nema od početka sezone. Pecari bi mogla biti prekretnica pred seriju neugodnih utakmica i teških protivnika. F. I.

VEZANO

Velež: Ostala još ta jedna utakmica… ali zadovoljni su ostvarenim

urednik

LP: Šerif promijenio dlaku, hoće li i ćud?

urednik

NK Široki: Karačić inače ne slavi remije, ali…

urednik